<\/HEAD>
Ahoj komunitě, tady George!<\/P>
V rámci mého PhD musím mapovat řeky severního Peloponésu v Řecku. Stáhl jsem dva DEM z Nasa Reverb, které jsem spojil pomocí "mosaic to new raster". Začal jsem obvyklý proces "fill", "flow direction" a "flow accumulation", abych mohl analyzovat řeky v oblasti. Bohužel však čelím dvěma problémům.<\/P>
Prvním je, že výsledky z nástroje Flow Direction jsou nesprávné a nemohu najít řešení, ať zkouším cokoli. Jak vidíte na prvním screenshotu, jsou tam některé horizontální flow lines, které nedávají smysl. Zkoušel jsem upravit hodnoty (zkusil jsem nastavit arcmap tak, aby vyloučil hodnoty nižší než 1) původního rastru a pak použít "fill", ale to nezabrání nástroji "fill" ignorovat tyto oblasti (třetí screenshot).<\/P>
Druhý problém (který se zdá být spojený s prvním) je ten, že jsem se rozhodl přejít k dalšímu kroku a použít "Flow Accumulation" i přesto, že některé oblasti se zdály být v pořádku a zjistit co se stane.<\/P>
Jak vidíte na druhém screenshotu, flow accumulation lines sledují tvar pobřeží a pak pokračují do moře. Pokud tomu dobře rozumím, tyto flow accumulation lines následují flow direction lines, takže problém vzniká při použití nástroje "flow direction".<\/P>
Můžete mi prosím pomoci? Jsem v tom docela nový, tak prosím omluvte mou nevědomost.<\/P>
Pokud je to problém s původními daty a nelze ho opravit, existuje nějaké řešení? <\/P>
<\/P>
Děkuji!<\/P>
<\/P>
.png)
<\/P>
<\/P>
<\/P>
<\/P>
<\/P>
<\/P><\/BODY><\/HTML>