Ahoj všichni -
Nejsem si jistý, kde je nejlepší místo pro tento příspěvek - pokud existuje lepší fórum, kde to mohu zveřejnit, dejte mi vědět a mohu to přesunout!
Na koleji, kde pracuji, jsou IT a Knihovna téměř úplně sloučeny do jednoho oddělení. IT kanceláře jsou také umístěny v Knihovně (takže většinu času také žiji v knihovně).
Jedna věc, na které pracujeme, je vypracování dobrého procesu pro uchovávání materiálů ArcGIS. Může to být cokoli - tištěné mapy, digitální mapy, StoryMaps - fyzické tištěné materiály nejsou tak velkým problémem k plánování jako digitální mapy a StoryMaps.
- Nejde jen o ukládání materiálů pro dlouhodobé projekty, ale spíše z pohledu knihovnických služeb. Ve skutečnosti máme docela hodně návštěv u virtuálních výstav. St. Olaf Virtual Exhibits
Zajímá mě, jestli někdo další pracuje s těmito typy projektů! Máte nějaký proces, který používáte k převodu vlastnictví, ukládání nebo zpracování digitálních materiálů vytvořených fakultou, studenty, zaměstnanci nebo jinými uživateli pro uchování?
Pro náš současný archivní proces - převádíme projekty do skupiny ArcGIS Online knihovní sbírky a zajišťujeme, že materiály jsou převedeny na účet, který bude dlouhodobý. Také máme formulář, který jednotlivci podepisují, aby bylo zajištěno, že máme práva používat materiály. Zatím to funguje dobře, ale zajímá mě, jestli má někdo jiný svůj vlastní proces.
- Naše politika uchovávání dat je 3 roky - pokud někdo absolvuje nebo opustí kolej, uchováváme jejich data po dobu 3 let a pak je vše smazáno. Snažíme se tedy převést vlastnictví na někoho v knihovně, aby obsah nebyl ztracen. Nepovolujeme servisní účty, takže musí jít o skutečnou osobu (v tomto případě knihovníka speciálních sbírek)
Děkuji a doufám, že se všem daří dobře!