Skip navigation
All Places >

ArcGIS Content - Esri Nederland

Log in to follow, share, and participate in this community.

Recent Activity

msoetensESRI-NL-esridist
Click to view contentPrachtige open data van de Sint, data die menig kaarten-fan bemind.   Luchtfoto’s om uren door te dwalen, en elke locatie in de tijd bevat tal van verhalen.   Het content-team van Esri was er blij mee, en had direct een goed app idee.   Bekijk het Nederland van toen... in het rood, of in het groen!   Met een luchtfoto van de verschillende… (Show more)
jbakESRI-NL-esridist
2019   04-12-2019 De BAG file geodatabase is geactualiseerd met de data van december en is beschikbaar via de Datasets-groep. De BAG-webservice kent een dagelijkse actualiteit.   03-12-2019 De Topo RD vector-basiskaart is geactualiseerd op basis van de meest recente bronnen.   02-12-2019 De DKK-webservice en file geodatabase zijn geactualiseerd…
evandenbergesri-nl-esridist
Click to view contentDe wereld om ons heen verandert snel en informatie wordt vastgelegd op verschillende manieren. Zo wordt er door overheden geregistreerd waar objecten zich bevinden, zoals met de basisregistraties. Deze zijn voor overheidsinstellingen verplicht om te gebruiken bij de uitvoering van publiekrechtelijke taken. Er bestaat echter veel meer informatie… (Show more)
evandenbergesri-nl-esridist
Status   * 02-12-2019 - Kortstondig heeft er een probleem gespeeld met de Feature Service van de BRT TOP10NL waardoor deze korte tijd in de ochtend van 2 december niet  beschikbaar was. Het probleem is inmiddels verholpen.   * 15-08-2019 - Op dit moment is onze BAG-service niet actueel door een probleem met de mutaties. Zie de BAG storingspagina…
jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentVeel van jullie zijn geïnteresseerd in de percelen uit de Digitale Kadastrale Kaart (DKK) en willen dan ook kunnen zoeken naar een specifiek perceel. Tot op heden werd hier vaak de DKK-mapservice voor gebruikt door deze te configureren als zoekoptie binnen een webmap of informatieproduct. Misschien heeft u ondervonden dat dit niet altijd snel… (Show more)
DjangoConradi
Hi,   I am trying to start a web course, 'getting started with GIS'. After pressing 'launch course', i choose either one of the version. Immediately i get the message "this page isn't working".   This happens on several browers on sever computers.   Can anyone help me out?
jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentDe Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties. Gemeenten zijn bronhouders van de BAG. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de gegevens in de BAG en voor de kwaliteit ervan. De BAG bevat gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte,… (Show more)
jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentIn november 2018 heb ik een blog geschreven over een analyse op de BAG om woningtypes te onderscheiden. Daar zijn veel reacties op gekomen en daarom hebben we besloten om hier als content-team wat verder in te duiken. En met trots kan ik mededelen dat onze nieuwe dataset Woningtypering nu beschikbaar is voor onze klanten als feature service en… (Show more)
evandenbergesri-nl-esridist
19-09-2019 Rond deze tijd vorige week zat het plenaire gedeelte van de tweede dag van de Esri GIS Conferentie erop. Deze dag stond in het teken van het klimaat. Verschillende sprekers deelden hun ervaringen met klimaatmitigatie en -adaptatie. Eén van die sprekers was Marijke Jaarsma van Waterschap Vallei en Veluwe. Zij ging in…
Video preview image▶︎
evandenbergesri-nl-esridist
Click to view contentVorige week was de 26e editie van de Esri GIS Conferentie. Meer over de inhoud van de conferentie is te lezen in de Terugblik. Ter ere van het één-jarige bestaan van deze GeoNet-ruimte werden er twee boeken verloot onder de GeoNet-inschrijvingen op de conferentie. Zowel op de woensdag als op de donderdag werd het boek Cartography van Ken Field… (Show more)
Load more items