Skip navigation
All Places >

ArcGIS Content - Esri Nederland

Log in to follow, share, and participate in this community.

Recent Activity

jbakESRI-NL-esridist
2020   24-01-2019 De Woningtypering-service is geactualiseerd met de BAG-data van januari.   22-01-2020 De OpenStreetMap basiskaart is geactualiseerd met de data van januari 2020.   16-01-2020 De Bestuurlijke Grenzen van 2020 zijn nu beschikbaar als ArcGIS Content. Het gaat om de Gemeenten, Provincies en Landgrens.   16-01-2020 De BAG file…
jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentDe Points of Interest-lagen  Met deze blog is het alweer de laatste dag van ons OpenStreetMap-driedaagse met vandaag informatie over onze nieuwe OSM Points of Interest-lagen, oftewel POI-lagen. Deze feature services bevatten interessante locaties zoals die zijn opgenomen in OSM. U kunt dan denken aan bijvoorbeeld winkels of geldautomaten. Graag… (Show more)
msoetensESRI-NL-esridist
Click to view contentDe referentielaag      Starend naar de kaart, wat hebben deze twee met elkaar gemeen?     Het lijkt misschien niet zo, maar ze zijn beiden gebaseerd op exact dezelfde brondata.   De OpenStreetMap referentielaag is beschikbaar binnen het ArcGIS-platform. Deze referentielaag is een stijl gebaseerd op de OpenStreetMap basiskaart en gemaakt om… (Show more)
evandenbergesri-nl-esridist
Click to view contentDe basiskaart     Onze vorige blog bevatte alvast een aankondiging, maar nu is het er ook echt: de OpenStreetMap basiskaart. Vanaf nu is mogelijk om deze vector tiled basiskaart te gebruiken binnen verschillende applicaties in het ArcGIS-platform, zoals ArcGIS Online of ArcGIS Pro, maar bijvoorbeeld ook in Collector for ArcGIS. Deze basiskaart die… (Show more)
msoetensESRI-NL-esridist
Click to view contentPrachtige open data van de Sint, data die menig kaarten-fan bemind.   Luchtfoto’s om uren door te dwalen, en elke locatie in de tijd bevat tal van verhalen.   Het content-team van Esri was er blij mee, en had direct een goed app idee.   Bekijk het Nederland van toen... in het rood, of in het groen!   Met een luchtfoto van de verschillende… (Show more)
evandenbergesri-nl-esridist
Click to view contentDe wereld om ons heen verandert snel en informatie wordt vastgelegd op verschillende manieren. Zo wordt er door overheden geregistreerd waar objecten zich bevinden, zoals met de basisregistraties. Deze zijn voor overheidsinstellingen verplicht om te gebruiken bij de uitvoering van publiekrechtelijke taken. Er bestaat echter veel meer informatie… (Show more)
evandenbergesri-nl-esridist
Status   * 02-12-2019 - Kortstondig heeft er een probleem gespeeld met de Feature Service van de BRT TOP10NL waardoor deze korte tijd in de ochtend van 2 december niet  beschikbaar was. Het probleem is inmiddels verholpen.   * 15-08-2019 - Op dit moment is onze BAG-service niet actueel door een probleem met de mutaties. Zie de BAG storingspagina…
jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentVeel van jullie zijn geïnteresseerd in de percelen uit de Digitale Kadastrale Kaart (DKK) en willen dan ook kunnen zoeken naar een specifiek perceel. Tot op heden werd hier vaak de DKK-mapservice voor gebruikt door deze te configureren als zoekoptie binnen een webmap of informatieproduct. Misschien heeft u ondervonden dat dit niet altijd snel… (Show more)
DjangoConradi
Hi,   I am trying to start a web course, 'getting started with GIS'. After pressing 'launch course', i choose either one of the version. Immediately i get the message "this page isn't working".   This happens on several browers on sever computers.   Can anyone help me out?
jvanderveldenESRI-NL-esridist
Click to view contentDe Basisregistratie Adressen en Gebouwen (BAG) is onderdeel van het overheidsstelsel van basisregistraties. Gemeenten zijn bronhouders van de BAG. Zij zijn verantwoordelijk voor het opnemen van de gegevens in de BAG en voor de kwaliteit ervan. De BAG bevat gegevens van alle adressen en gebouwen in Nederland, zoals bouwjaar, oppervlakte,… (Show more)
Load more items