Využíváte ArcGIS Ideas?

1474
5
05-12-2020 05:10 AM
Labels (1)
VHolubec
Esri Regular Contributor

Vážené kolegyně, Vážení kolegové, GISáci,

rád bych zde započal diskuzi abychom zjistili, zda Vy, jako naši uživatelé používáte/hlasujete na stránce ArcGIS Ideas? 

Pokud jste o stránce ještě neslyšeli, tak vězte, že zde: ArcGIS Ideas, najdete spoustu uživatelských nápadů, jak Vaši kolegové chtějí Esri produkty vylepšovat. A pokud tam Váš nápad nenajdete, tak jej zde klidně přidejte.

Má to cenu - sám jsem zakládal několik nápadů, a některé jsou už na cestě k implementaci! 

Například WebHooky pro jednotlivé prvky (Extend Webhooks also for features in the Enterprise portal/ArcGIS Online ), nebo nápad - Informování uživatelů o vypršení Subscription (Information about expiration of subscription in Portal for ArcGIS ) a další 🙂 

Co je pro Ideas důležité? HLASOVAT! My jako distributoři hlasovat nemůžeme, můžeme jen komentovat 😞 Tak se obracím na VÁS. Najdete-li nějakou zajímavou věc, HLASUJTE. Bude-li Vám něco chybět NAPIŠTE SVŮJ VLASTNÍ NÁPAD a ROZEŠLETE JEJ kolegům, POSTNĚTE JE sem na do skupiny! Dejte nám o tom vědět! 

UPDATE 14.7.2020: Pokud se chcete podělit s ostatními o Vaši Ideu, kterou jste vytvořili, nebo "lajkovali", tak prosím použijte diskuzi zde: https://community.esri.com/message/940742-pojďme-diskutovat-o-vašich-nápadech 

Děkuji,

Vladimír Holubec

Vladimir
0 Kudos
5 Replies
VHolubec
Esri Regular Contributor

Co na to například Jaroslav Škrobák‌, Martin Tejkal‌, Veronika Burešová‌, Tomas Pokorny‌, Arnošt Müller‌, Tomáš Janata‌, Kamil Novák‌. 

Určitě přidávejte další prosím - stačí napsat @ a pak psát jméno. Mezi jménem a příjmením prosím uveďte _. 

Vladimir
JaroslavŠkrobák
New Contributor III

  Teď už dlouho ne se přiznám.... Dříve za dob bouřilového vývoje Collectoru ano. Teď mi přijde ten vývoj tak rychlý, že se dřív nebo později požadovaná funkcionalita do platformy dostane

0 Kudos
VHolubec
Esri Regular Contributor

Jaroslav Škrobák‌, myslím, že to má pořád cenu - příkladem je nové PRO, kde se Esri inspirovalo i požadavky uživatelů a ArcGIS Ideas je stránka, kterou Esri skutečně sleduje. 

V případě každého nového nápadu je pak třeba jej co nejvíc rozšířit, aby co nejvíc kolegů pro něj mohlo hlasovat a zvýšit tak šance na rychlou implementaci. Czech GIS‌ jsme zakládali i proto, abychom ulehčili sdílení takovýchto požadavků/informací a pomohli jejich šíření v rámci všech GISáků v ČR.

"Tak určitě" pokud někomu z Vás v použitých produktech něco chybí, založte položku na ArcGIS Ideas‌ a nezapomeňte ji zmínit i tady a ostatní se určitě svým hlasem přidají!

Vladimir
0 Kudos
JaroslavŠkrobák
New Contributor III

Tož, možeme to vyzkůšat. Např. v Collectoru chybí grafické měřítko, tak to schválně možeš založit do Ideas jako podnět (pokud už tam není a dát to sem, ať to likujeme). Protože, aby nebylo grafické měřítko v mapě.... no, to tam prostě chybí 🙂

0 Kudos
VHolubec
Esri Regular Contributor

Tu Ideu můžeš založit úplně sám, to se taky pořád nezměnilo 🙂 Stačí jen kliknout na ArcGIS Ideas‌, kliknout vlevo na POST IDEA (https://community.esri.com/community/create-idea!input.jspa?containerID=2167&containerType=14 ), zadá se název, popis a tagy. 

Jako sdílené místo pro všechny nápady jsem vytvořil diskuzi zde: Pojďme diskutovat o Vašich nápadech.

Vladimir
0 Kudos