Rozšíření aplikace ArcGIS Pro pomocí doplňků Add-In

186
0
05-17-2022 06:31 AM
CyrilDynka_Mrva
Esri Contributor
0 0 186

Stejně jako v aplikaci ArcMap lze i v ArGIS Pro přidávat doplňky typu Add-In, kterými je možné rozšířit standardní funkcionalitu aplikace o nové funkce nebo nástroje.

Instalace doplňku ArcGIS Pro Add-In je velice jednoduchá. Instalaci stačí spustit poklepáním na stažený soubor s příponou .esriAddinX a v následném kroku ji jen potvrdit. Pro úspěšnou instalaci musí být aplikace ArcGIS Pro vypnutá.

image.png

Po instalaci doplňku a spuštění aplikace ArcGIS Pro se objeví nová karta s názvem doplňku. Vybráním dané karty se zobrazí nové funkce a nástroje. Pokud již nebudete doplňky potřebovat, můžete je ve správci doplňků zase odebrat.

image.png

Vyhledávání již hotových doplňků, které uživatelé volně sdílí v prostředí ArcGIS Online, je možné například použitím fráze type:"ArcGIS Pro Add In" nebo type:"Desktop Add In".

image.png

Vše si můžete vyzkoušet na příkladu praktického doplňku, který umožňuje rychlý export aktivního výkresu do složky projektu ve formátu PNG nebo PDF.

image.png

Komerční (placené i neplacené) doplňky k ArcGIS Pro je možné najít také na portálu ArcGIS Marketplace, kam se můžete přihlásit vaším organizačním účtem.

image.png

Více informací naleznete v dokumentaci ArcGIS Pro.

Jak vytvořit vlastní doplňky ArcGIS Pro naleznete v dokumentaci pro vývojáře na webu ArcGIS Developer.

Tags (2)