Passing Survey123 url with xy point does not pick up expected locations.

501
2
Jump to solution
02-24-2021 11:08 AM
KerryKang
Occasional Contributor II

Hello all, 

 

I have a survey form created in Survey123 using Geopoint. To make less effort in preparing offline maps within Survey123, I hope to utilize Field Maps so that field users can download their own offline map areas before going to the field.

 

This is my workflow.

1. Field users will create a point using Field Maps offline map.

2. point x, y will be calculated in lat and long using Arcade.

3. The value above will be used to create a survey123 url using Arcade.

this is my syntax

<a href="arcgis-survey123://?itemID=...&amp;field:strloss={CIVIC_NUMBER}&center={expression/expr2},{expression/expr3},20">go to survey123 with XY location</a>

==> here expr2 is lat and expr3 is long.

However, passing x, y point to Geopoint does not see working. Regardless it's done online or offline, it picks up GPS location. Do I miss something?

 

One of the document by @JamesTedrick  shows the parameter as "center:" instead of "center=". I used both but had no luck. 

https://community.esri.com/t5/arcgis-survey123-documents/create-survey123-urls-using-arcade/ta-p/100...

 

Kerry

0 Kudos
1 Solution

Accepted Solutions
DougBrowning
MVP Notable Contributor

Have you seen this post.  Bit of a trick of using Arcade.  I use static URLs so that way in there also - I hope this works.

https://community.esri.com/t5/arcgis-survey123-questions/survey123-url-scheme-to-collector-arcade-fu...

 

View solution in original post

2 Replies
DougBrowning
MVP Notable Contributor

Have you seen this post.  Bit of a trick of using Arcade.  I use static URLs so that way in there also - I hope this works.

https://community.esri.com/t5/arcgis-survey123-questions/survey123-url-scheme-to-collector-arcade-fu...

 

KerryKang
Occasional Contributor II

Hello Doug, thank you for your comment. I took a look at my code again compared to what you linked there, and found the reason why mine did not work. It was because I kept lat and long as numbers, not as text.

 

In my code the lat and long variables are returned in the number format, and I used them directly to create the url. After I get the values in text and used to create a url, it finally worked.