Wrong selection count when using Select by Location on WFS layer

131
1
11-18-2020 01:57 AM
Labels (1)
JonKwong1
New Contributor II

I have several WFS layers loaded into the map using ArcGIS Pro 2.5.

 

This is one of the WFS URL:

https://data.gov.au/geoserver/brimbank-stormwater-pits/wfs?

Access to the shapefile of the dataset:

https://data.gov.au/dataset/ds-dga-3f07bec5-99c2-491f-8d39-b6061891ebb1/details?q=brimbank

 

When I run select layer by location between the WFS layer and the AOI attached, I get 0 count.

However, when I run the same selection using the shapefile, I get 49 selected features.

 

Screenshot 2020-11-18 171709.jpg

 

Here is another WFS layer:

https://data.gov.au/geoserver/brimbank-stormwater-pipes/wfs

Access to the shapefile of the dataset:

https://data.gov.au/dataset/ds-dga-a920c6fd-2c34-4b66-adcc-101f49d5e8a8/details?q=brimbank

Similarly, I am expecting 58 selected features, but only 34 features were selected from the WFS layer. 

Screenshot 2020-11-18 172528.jpg

 

I tried other tools such as Clip but I still get inconsistent results.

I believe the issue is related to the 'Set the maximum features returned' property. The number selected features from the select by location increased when the max features value is increased. 

I need to perform this spatial query on WFS layers regularly. The source of the WFS and the size of the AOI may be different each time. Ultimately, I want to automate this workflow using arcpy. 

How can I get consistent results without having to play with the max features returned value?

 

 

 

Tags (2)
Reply
0 Kudos
1 Reply
JonKwong1
New Contributor II

Just a thought. Can I update the WFS BBOX using arcpy?

Reply
0 Kudos