Why can't I see my map services after publishing to AGS?

1929
4
03-24-2016 11:15 AM
MiguelParedes
Esri Contributor

I have various map services that I have created from Desktop (all is 10.3.1) all services were created successfully, without errors/warnings during the Analyze phase, and the message "published successfully" crowding every try.

However, when I add the services to desktop, or when I check them via the JavaScript link, via their REST Endpoints, nothing displays.  Has anyone ever seen something similar?

0 Kudos
4 Replies
ChrisSmith7
Frequent Contributor

When you say "can't see" and "nothing displays" - are you unable to see the map services in your REST services directory period (e.g. https://gisServer/arcgis/rest/services), or, nothing displays when you try to use the services?

0 Kudos
MiguelParedes
Esri Contributor

Greetings Chris, REST endpoints seem normal, but the services do not display anything. They are literally "blank".  In ArcMap I can see the service in the TOC, but no legend, and no features, so your second assertion is correct.

0 Kudos
ChrisSmith7
Frequent Contributor

What happens when you click "ArcGIS JavaScript" under the "View In:" field under the map service? And, what about running a simple query? Does it return anything?

E.g.  https://myGISserver/arcgis/rest/services/base_services/myService/MapServer/0/query?where=&text=&obje...

0 Kudos
RebeccaStrauch__GISP
MVP Esteemed Contributor

If by any chance they are cached services (and not cached yet at that scale) OR if maybe you have scale dependencies on the layers, make sure you are zoomed to a scale that they will display.  Especially if you are using the JavaScript link from the REST services page, you may have the layers turned off for the max scale of the service.

This may not be the reason, but it would be good to rule out as a possible issue.

0 Kudos