Unable to connect to ArcGIS Server in Catalog

3107
16
09-06-2017 08:08 AM
MeganJohnson
New Contributor III

Unable to make a connection to ArcGIS Server in ArcCatalog. Received the following error message:

"We were unable to connect to: https://_____.____.com:6443/arcgis. Error: Slow down request rate. (status code 503)."

0 Kudos
16 Replies
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

Hi Megan,

Are you able to connect to https://_____.____.com:6443/arcgis/manager successfully in a web browser?

0 Kudos
MeganJohnson
New Contributor III

Jake,

Thank you for your response. No I am not able to access the Server Manager. I receive the following message: 

"This machine does not currently participate in ArcGIS Server site. You can either create a new site or join an existing site"

ArcGIS for Server was already installed and configured on this machine but doesn't seem to be working today. 

0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

Try restarting the ArcGIS Server service and then see if you are able to connect to ArcGIS Server Manager.

0 Kudos
MeganJohnson
New Contributor III

Could you walk me through how to do that? I appreciate the help.

0 Kudos
JakeSkinner
Esri Esteemed Contributor

Sure, here are the steps:

1.  Log into the server that is running ArcGIS Server

2.  Click the start button and type 'run' and open the 'Run' app

3.  In this dialog type 'services.msc' to open the Services

4.  You can the right-click on 'ArcGIS Server' and choose 'Restart'

MeganJohnson
New Contributor III

Still no luck after restarting the service. Still getting the same message that the machine does not participate in the ArcGIS Server site

0 Kudos
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Did you create a new ArcGIS Server site or joined an existing one, after installing ArcGIS Server?

Create a new site—Installation Guides (10.5) | ArcGIS Enterprise 

Also ensure you have typed the ServerHostName correctly.

http://<GISServerMachineName>:6080/arcgis/manager

or

https://<GISServerMachineName>:6443/arcgis/manager



Think Location
0 Kudos
MeganJohnson
New Contributor III

I'm not sure if a new site was created or joined to an existing one during set up but that was months ago and it has been working ever since, until today.

0 Kudos
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

You should contact Esri Tech Support. They can have a look at the whole scenario, and resolve the issue.



Think Location