the hosted server arcgis behind the portal could not be accessed contact ur portal administrator or use another server for publsihing

2754
7
08-21-2016 04:37 AM
Maneshsharma2
New Contributor

the error that i get hen trying to publsih the service

the hosted server arcgis behind the portal could not be accessed contact ur portal administrator or use another server for publsihing

the server is federated with portal 10.4.1

Tags (1)
0 Kudos
7 Replies
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

I hope the ArcGIS Server and web adaptor are also of ver. 10.4.1.

If the above is true, check if the hosting server is configured (same page where you federated ArcGIS Server site). Configure a hosting server—Portal for ArcGIS (10.4.1) | ArcGIS for Server 

Also check if the ArcGIS Server is running.



Think Location
0 Kudos
MatthiasHahn
New Contributor III

I got the same error. All is 10.4.1. Also the Web Adaptor

 

Where is something link a log?

Of course the ArcGIS for Server is running!

Of course it has a DataStore configured!

Of course it is registered as hosting server.

0 Kudos
DerekLaw
Esri Community Moderator

Hi Matthias,

Looks like ArcMap cannot access the Portal hosting server - which could be caused by many different reasons. I would verify that your Portal installation is working properly, along with the associated hosting server and ArcGIS Data Store installation.

Is ArcMap on the same network and domain and the Portal hosting server deployment?

Can ArcMap's machine "see" and access the Portal hosting server machine?

This KnowledgeBase Technical article also lists some things to check for to try and help troubleshot the problem:

Error: Could not access any GIS Server machines. Please contact your system administrator 

Hope this helps,

MatthiasHahn
New Contributor III

Hi Derek,

many thanks for your suggestions. I checked all. 

Maybe I got a problem with my network constellation.

I installed the webadaptor in our DMZ. The portal and the Hosting Server are in the intranet.

The ports 6080, 6443, 7080 and 7443 between the webadaptor server and the portal/hosting server are open.

So the webadaptor server is not in the same network.

My ArcMap is in the intranet. So it can "see" the hosting server.

Now I don´t know how to go on.

0 Kudos
DerekLaw
Esri Community Moderator

Hi Matthias,

I suggest you contact Esri Tech Support so they can help you investigate your software deployment in detail to help resolve your issue.

Good luck,

0 Kudos
SteveEngels
New Contributor

Any updates on resolutions to your problem?

0 Kudos
ofrigolomb
New Contributor

I had the same problem,
in my case I add the https and 443 port to the iis on the server
it's was all about the certificates
under the iis manager -> defualt web site -> bindings -> add https with port 443

hope i'ts help 

0 Kudos