Server-Portal Error in Feature Service While Trying To Edit

369
6
04-24-2018 04:21 PM
by
New Contributor II

Hi 

Receiving the following error when trying to edit a text field in a feature service using ArcGIS Server-Portal 10.5.1

                   Code                                      Process  Thread    Method Name
17000jrender@CORBY2713255148GraphicFeatureServer.HandleREST_ApplyEditsOperation

Any ideas?

6 Replies
Esri Frequent Contributor

I think you'll need to set the logs to DEBUG and provide more messages. It's hard to understand what the problem is with just a single message.

Reply
0 Kudos
by
New Contributor II
  1. {error: {code: 400, message: "Unable to complete operation.",…}}
    1. error:{code: 400, message: "Unable to complete operation.",…}
      1. code:400
      2. details:["Invalid untrusted Html content detected in field: ConditionComments."]
        1. 0:"Invalid untrusted Html content detected in field: ConditionComments."
      3. message:"Unable to complete operation."
by
New Contributor II

So how to identify issue in a text field with 2290 records? Is there a way to do a find/replace for hidden HTML code in that text field?

Reply
0 Kudos
Esri Frequent Contributor

It sounds like the edit is going through with some HTML in the ConditionComments field... The edit should be against a single record, so if you can identify that record, you can determine if the field already has the HTML in it, and for some reason now returning an error about it, or someone is adding HTML to the field during an edit operation. I thought you would be able to see the edit parameters in the DEBUG logs.

New Contributor III

User here was editing a field but another ready only field ended up being the culprit.  This Invalid html content in json request body solution resolved my issue of "Invalid untrusted Html content detected in field".  Once web filter web content was disabled and service was restarted user was able to sync in Collector. 

MVP Regular Contributor

excellent

Reply
0 Kudos