Save Credentials not working - Error generating token

446
5
01-26-2021 03:44 PM
MarcoPoetsch3
Occasional Contributor

Hi there,

I'm having some issues when I try to save credentials from a secured service.
The secured service is in Enterprise 10.6.1, and I want to save the layer in ArcGIS Online.

However, when I try to store the credentials, I get following error message:

----------
Error

Error generating token
Error generating token

  ----------

Having a look in the browser console/network it seems that the token has been generated:

token.png

However, a few lines later under "addItem" it also says:
{"error":{"code":500,"message":"Error generating token","details":["Error generating token"]}}

  • Saving credentials from another server seems to work fine. So I guess this has to do with some settings in Enterprise or with a firewall/SSL?
0 Kudos
5 Replies
BillFox
MVP Frequent Contributor
0 Kudos
MarcoPoetsch3
Occasional Contributor

Hi @BillFox , no, unfortunately not yet. IT is investigating the wirewall settings. Maybe this will resolve the problem.
thanks

0 Kudos
HenryLindemann
Esri Contributor

Hi @MarcoPoetsch3 , 

You can check if your certificate is valid with a ssl checker SSL Certificate Checker (sslchecker.com).

If the certificate and chain is valid then I had a funny chase where I got the above error because I had a password with []#" character, try using a a-zA-Z0-9and dot combination for both the user account that your server is federated with as well as  portal and see if that resolves the problem.

let me know if it works 
Regards

Henry 

MarcoPoetsch3
Occasional Contributor

Thanks @HenryLindemann , this solved half of the issue.

I can now store credentials from ArcGIS Online services in Portal.
However, I'm still getting the Generating Token error in ArcGIS Online when accessing data from Enterpsie

0 Kudos
HenryLindemann
Esri Contributor

Hi @MarcoPoetsch3 ,

Which solution worked for you?

Do you have any CORS restrictions setup.

If you open up your back end server https://dns.com:6443/arcgis and https://dns.com:7443/arcgis in a chrome browser do you get any certificate warning if yes can you load a cert and the chain.

I had a funny chase where the client stepped down internal traffic to http so can you have a look in the IIS logs that the traffic is coming in over 443 

C:\inetpub\logs\LogFiles\W3SVC1

2021-01-25 06:30:17 fe80::59ae:bd8d:ffe9:c622%3 GET /portal/home/10.8.1/js/calcite-fonts/fonts/d4ffabb3-dd7c-472a-bdfb-6700383c6354-greek.woff - 443 - fe80::59ae:bd8d:ffe9:c622%3 Mozilla/5.0+(Windows+NT+10.0;+WOW64;+Trident/7.0;+rv:11.0)+like+Gecko https://henrycerttrain.esri-southafrica.com/portal/home/accountswitcher-callback.html 304 0 0 12

 

There is also a TLS patch at 10.6.1 is this patch installed?

Regards

Henry

 

0 Kudos