Portal - Configurable App Templates - Installed

6804
15
Jump to solution
07-01-2015 09:09 AM
BenGrod
Regular Contributor

When you install Portal for ArcGIS (10.3) should the complete set of configurable app templates be installed and accessible out of the box or does is require some configuration or additional installs? When I try to create a web app using a template I can see thumbnails and descriptions of all of the templates but when I choose a template I receive the below error. It seems like I may have missed something in the original install?

Configurable Web App Templates appear to be available

Working.jpg

Once selected the contents is inaccessible "404 - File or directory not found. The resource you are looking for might have been removed, had its name changed, or is temporarily unavailable"

Configurable App Error.jpg

1 Solution

Accepted Solutions
BenGrod
Regular Contributor

FYI Esri has logged this issue as a Bug. They identified that other users have reported it and have an application team trying to resolve it.

BUG-000087735: An HTTP 404 error is returned when creating an application from Portal for ArcGIS 10.3.1 My Content page using a template.

View solution in original post

15 Replies
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Ben,

Is the resource URL (the page with error) an HTTP or HTTPS?



Think Location
0 Kudos
BenGrod
Regular Contributor

Appears to be http, link below but is internal and inaccessible. Any ideas?

http://arcgis.apachecorp.com/portal/home/webmap/configureApp.html?appid=219f50ea39f943648cf57c1caed2...

0 Kudos
JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Have you allowed http and https in ArcGIS Server Administrator account (security > config > update)?



Think Location
BenGrod
Regular Contributor

Jayanta, I just double checked this and yes, we have configured ArcGIS Server for both http and https. Interesting to note, in testing this out we ran across a workflow to successfully publish a web using the configurable out of the box templates. If I open the map you would like to publish and select Share – Make A Web Application (from the toolbar within the map), everything works correctly and the configurable app builds and saves without error. But it still errors out when I try to build the same web app from My Content, Select - Create – App - Using a Template.

JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

I usually open the web map on Map Viewer, and then share it as Web Application using WAB or other templates. This works.



Think Location
BenGrod
Regular Contributor

Thanks Jayanta, that workflow is helpful though I still need to address the error as I imagine other users may attempt this route and come to me with questions . Still looking for help from the community but I will place a ticket with Esri as well. Thanks again!

JayantaPoddar
MVP Esteemed Contributor

Please share the workable solution of Esri Tech support in this thread.

Thanks!



Think Location
BenGrod
Regular Contributor

Will do!

0 Kudos
GregoryMeyer
New Contributor III

Any luck on this issue?  I just came across it for the first time today. 

Thanks,

Greg

0 Kudos