Ahoj/Dobrý den,
dnes jsem narazil na zajímavý problém. Vytvořil jsem webovou mapu v ArcGIS online id=46ec37cde653438a97e08d359757c232
Tato mapa není sdílená (pouze owner), přesto si jí mohli studenti zobrazit a otevřít jak v AGOL tak ArcGIS PRO
Dobrý den,
k uvedené mapě (46ec37cde653438a97e08d359757c232) se osobně nedostanu, ani anonymně, ani jako přihlášený uživatel (ve vlastní organizaci):
https://www.arcgis.com/home/item.html?id=46ec37cde653438a97e08d359757c232
Napadají mě pouze 2 možnosti, jak by se studenti k mapě mohli dostat:
1. Studenti mají oprávnění (definováno v rámci role v portálu), které jim umožňuje přístup k veškerému obsahu. Jedná se o výchozí oprávnění admin role, ale může být definováno i explicitně pro roli vlastní, kterou mohou mít studenti přidělenou.
2. Mapa je sdílená se skupinou, ve které studenti participují. Přístup k mapě může být sice nastaven pouze pro vlastníka, ale současně je možné mapu sdílet s vybranými skupinami.
Zdraví,
Matej
Děkuji,
bylo v nastavení role studenta až úplně dole v administrativních právech. Nevšiml jsem si toho. 😒
Angemeldete Mitglieder können Beiträge verfassen, Updates folgen und mehr. Neu hier? Registriere ein kostenloses Konto.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.