Zdravím, řeším problém s vytvořením symbologie. Mám složku cca 500 ikonek ve formátu png. se správným pojmenováním, které se mi objevuje jako atribut v bodové vrstvě. Je možné hromadně vytvořit symbologii na základě ikony a názvu atributu?
Díky za bleskovou odpověď!
Právě tručního importu bych se rád vyvaroval 🙂 . Našel jsem jeden Add-In který by snad mohl vyřešit tento problém. Bohužel je napsaný pro verze 2xx a já už jsem na 3.0. Vyzkouším jej na starší verzi a dám vědět, zda to bylo řešení pro tento případ!
*edit: Výše uvedený nástroj funguje a ve spojení s funkcí Match Layer Symbology To A Style (Data Management). je to přesně to pravé řešení. Testováno na AcGIS Pro 2.8 🙂
Dobrý den i Vám,
podle mého názoru by na toto měl být vhodný nástroj Match Layer Symbology To A Style (Data Management).
Bude samozřejmě potřeba, nemít symboly ve složce, ale ve stylu v ArcGIS Pro. No a tohle je, podle mých zkušeností, delší proces. Pro každý obrázek bude třeba vytvořit symbol ve stylu.
Styly obecně
Create style
A až následně půjde uplatnit výše zmíněný nástroj.
Nicméně nebudete zřejmě jediný, kdo se podobnou věcí zabýval. Zkusil bych trochu pohledat třeba v této debatě:
https://community.esri.com/t5/arcgis-pro-questions/shape-marker-from-file-emf-not-working/m-p/384454
Anebo neřešit psaní nějakého skriptu na import PNG do stylu a hold to s dvěma hrnky dobré kávy naklikat ručně.
Pokud se s tím setkal někdo jiný, určitě mne doplňte 😉
Pokud by to bylo třeba blíže probrat, zkuste naši Technickou podporu přímo 😊
David N.
@JiříKomínek
Dobrý den,jen abych se ujistil, tak jste Add-in ImportSVGsToStyle využil ve verzi ArcGIS Pro 2.8.x je to tak?
Původně jste měl PNG, musel jste soubory převádět nad SVG pro využítí tohoto nástroje?
Jinak jsem rád, že i mnou zmíněný nástroj pomohl.
Příjemný den.@JiříKomínek
Přesně tak, verze 2.8. Ano, bylo potřeba užít svg podklady.
Angemeldete Mitglieder können Beiträge verfassen, Updates folgen und mehr. Neu hier? Registriere ein kostenloses Konto.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.