Tento příspěvek byl původně publikován na LinkedIn, 9. dubna 2018<\/A>.<\/P>Nedávno jsem byl v New York City, NY se svou rodinou, a samozřejmě moji děti, které jsou velkými fanoušky videoher, přidaly <\/SPAN>Nintendo World Store v NYC<\/A> <\/SPAN>na náš seznam "musíme vidět" během naší návštěvy. Zastavili jsme se tam a moc jsme si užili prohlídku celého muzea\/obchodu a zásobili se dobrotami na doma. Když jsme tam byli, nemohl jsem si nevšimnout všech těchto pečetí Nintendo po celém obchodě, na spodní části těchto pečetí jsou slova „EST. 1889".<\/P><\/DIV>To mě opravdu zaujalo. Jak je možné, že Nintendo, jedna z největších videoherních společností na světě, má už 129 let?!? Obrátil jsem se na <\/SPAN>Wikipedia pro odpověď<\/A>. Opravdu, Nintendo bylo založeno jako společnost vyrábějící hrací karty dne 23. září 1889 Fusajirem Yamauchim. Netušil jsem, že je tak staré; jeho založení předcházelo <\/SPAN>elektronické počítače téměř o 60 let<\/A>. Byl jsem ohromen, že tak známá, vyspělá technologická společnost má tak historické a skromné kořeny.<\/P>To mi připomnělo jednu z mých oblíbených informací od <\/SPAN>Gartner<\/A>, americkou výzkumnou a poradenskou firmu poskytující informace o technologiích pro IT a další obchodní lídry po celém světě. Je to <\/SPAN>fotografie snímku<\/A> <\/SPAN>z jedné z jejich akcí, ukazující výsledky průzkumu inovací; uvádí,<\/P>„Největší hrozbou pro inovace je interní politika a organizační kultura, která nepřijímá neúspěch a/nebo nepřijímá nápady zvenčí a/nebo se nedokáže změnit."<\/EM><\/STRONG><\/SPAN><\/BLOCKQUOTE>-Gartner<\/EM><\/STRONG><\/SPAN><\/BLOCKQUOTE>Toto tvrzení je tak pravdivé. Příliš mnoho organizací není inovativních právě kvůli těmto problémům. Když chybí inovace, organizace stagnují a zaostávají a často nedosahují návratnosti investic do technologií, do kterých již investovaly. Pokud jsou soukromé subjekty, obvykle selžou, protože nemohou konkurovat. Pokud jsou veřejné subjekty, stávají se neefektivními a plýtvají penězi. Lékem na to je řízení změn. Změna je nevyhnutelná, ale také ne snadná. Nemůžeme změnu ignorovat. Musíme ji přijmout a součástí toho je přijmout neúspěch.<\/P>Pokud si přečtete sekci historie v hesle Nintendo na Wikipedii, uvidíte, že stejně jako mnoho úspěšných společností nejsou všechny jejich podniky úspěšné - zahrnují taxi službu, řetězec lásky hotelů, televizní síť a potravinářskou společnost. Ani všechny jejich elektronické herní produkty nebyly obrovskými úspěchy. Ale důvodem, proč jsou jedním z lídrů v tomto nesmírně konkurenčním odvětví, je to, že jsou inovativní - a součástí toho je přijmout neúspěch, přijmout nápady zvenčí a měnit se.<\/P>Takže předkládám tuto výzvu všem GIS praktikům : vaším úkolem je být inovativními , takže prosím udělejte vše pro to , aby se to stalo . Lidé , kteří financují vaši práci (akcionáři , pokud pracujete pro soukromou společnost - daňoví poplatníci , pokud pracujete pro vládní agenturu - dárci , pokud pracujete pro neziskovou organizaci ) si zaslouží dobrý návrat své investice do vás - to znamená , že musíte využít všechny schopnosti , které máte k dispozici , a musíte udržovat technologie aktuální - to je jádro vaší práce . Musíte tomu dát prioritu a věnovat tomu čas .<\/P>Nevěřte , že jedna osoba nemůže udělat rozdíl v organizaci , existuje mnoho příkladů , které dokazují opak , toto je skvělý příklad : <\/>Zrychlení služeb malého města s rozpočtem malého města<\/><\/>\. Řízení změn a inovace vyžadují čas a zdroje , prosím investujte do nich . Je rozdíl mezi manažerem a vůdcem , máte skvělou příležitost vést , prosím využijte ji naplno . Máte přístup k výkonné technologii , která může udělat rozdíl ve vaší organizaci , vaší komunitě i ve vašem životě . <\/>Jak Denzel Washington tak výmluvně řekl : „Nesnažte se jen vydělávat na živobytí . Snažte se udělat rozdíl . "<\/><\/>\. <\/>Několik nápadů , kde začít : <\/>Naučte se základy řízení změn . Zde jsou některé vynikající zdroje : <\/>GovLoop<\/><\/>\. <\/>Harvard Business Review<\/><\/>\. <\/>McKinsey &amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;amp;&/Company<\\>.<\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>\\>.
Nedávno jsem byl v New York City, NY se svou rodinou, a samozřejmě moji děti, které jsou velkými fanoušky videoher, přidaly <\/SPAN>
To mi připomnělo jednu z mých oblíbených informací od <\/SPAN>
Několik nápadů , kde začít : <\/>
Naučte se základy řízení změn . Zde jsou některé vynikající zdroje : <\/>
Získejte nějakou pomoc. Obraťte se na komunitu GIS, jsou to mocná síla.<\/P>
Díky Michael Green<\/A> a David Schneiderovi za recenzi tohoto příspěvku.<\/P><\/BODY><\/HTML>
great article Adam!
Love the Gartner quote, very applicable to many sectors Electric and Gas
Great read!
Good read and motivation to get going this morning!
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.