<\/HEAD>
Zajímá mě, zda nástroje GTFS a Generate Service Areas dokážou splnit to, co potřebuji...<\/P>
Mám sadu dat obsahující X cest s výchozími body (O) a cíli (D) s časem začátku (ST) a časem konce (ET).<\/P>
Chci zjistit, zda může veřejná doprava obsloužit každou jednotlivou cestu - takže odpovídající dopravní služba musí splňovat následující kritéria:<\/P>
- mít autobusovou zastávku pro nástup do 0,25 míle od O<\/LI>
- mít autobusovou zastávku pro výstup do 0,25 míle od D<\/LI>
- a nástupní autobusová zastávka musí být v rozmezí +/- 5 minut od ST<\/LI>
- a výstupní autobusová zastávka musí být v rozmezí +/- 5 minut od ET<\/LI><\/UL>
Pokud jsou splněna VŠECHNA kritéria, můžeme říci, že transit by mohl obsloužit tu konkrétní cestu<\/STRONG><\/P>Pokud není splněno jedno nebo více kritérií, považujeme, že transit danou cestu neobsluhuje<\/STRONG><\/P><\/P>Musíme také zvážit počet přestupů v transit potřebných k dokončení cesty POKUD je považována za obsluhovanou transit - takže pokud cesta splňuje všechna výše uvedená kritéria, ale vyžaduje použití 3 různých linek transit a další čekací dobu, musíme to určit... ale jak?<\/P><\/P>V podstatě se snažím zjistit:<\/P>Pro každou jednotlivou cestu...<\/P>Jaké jsou charakteristiky veřejné dopravní cesty, která by ji mohla obsloužit?<\/P>-Čekací doba<\/P>-Doba jízdy<\/P>-Počet použitých linek transit, pokud je potřeba přestoupit například mezi Blue line a Red line<\/P>-Vzdálenost chůze od výchozího bodu k nástupní zastávce transit<\/P>-Vzdálenost chůze od výstupní zastávky transit k cíli<\/P>-Cena cesty (jízdné)<\/P><\/P>Existují nějaké nástroje, které to konkrétně dokážou vyřešit?<\/P>Dimenze času v nástrojích ArcGIS je oblast, o které mám nejméně znalostí - nejsem si jistý, zda to lze do solveru začlenit.<\/P><\/BODY><\/HTML>