<\/HEAD>
Ahoj všichni,<\/P>
Hledám radu nebo zázrak..<\/P>
<\/P>
Mám třídu prvků Polyline, která je při prvotním vytvoření Z aware, ale pro úpravy a přidávání nových prvků do ní. Zdá se, že mohu vytvořit pouze další třídu prvků s aktualizovanými Z aware Polyline prvky a obecně musím mazat a nahrazovat data v databázi, abych udržel statický dataset.<\/P>
Zkoušel jsem ArcScene pro úpravy v 3D s velmi omezeným úspěchem, tj. trvá asi 10 minut nakreslit čáru o 15 vrcholech dlouhou 250 metrů (výkon zobrazení je pomalý). A často nezaplní atribut Z vrcholů podél čáry, podařilo se mi to jen jednou. (Zkoušel jsem různé Elevation Sources od Rasteru po TIN a několik dalších TIF atd.).<\/P>
Pokud restartuji stejnou relaci a načtu dokument ArcScene další den a přidám nový prvek, opět to trvá 10 minut a ztratí se povědomí o Z,<\/P>
<\/P>
Vrstva Polyline ví, že výšky jsou odvozeny z 3D povrchu, ale nezaplní hodnotu Z.<\/P>
Ve skutečnosti bych raději upravoval Z aware prvky v ArcMap, protože je propojen s jinou relační databází, takže pokud rozdělím polyline na polovinu, jeho ID musí být také aktualizováno v relační databázi s přidáním odpovídajících nových záznamů.<\/P>
Sama 3D čára potřebuje znát pouze hodnoty Z počátečního a koncového bodu, protože se snažím vypočítat Gradient čáry přes povrch.<\/P>
<\/P>
Pro mě to zní jako základní 3D úpravy, ale jsem překvapený, že to nemohu udělat snadno nebo rychle. Vše, co chci, je uložit interpolovanou hodnotu Z z povrchu přímo s Polyline.<\/P>
<\/P>
Proč měnit Polyline prvky se ptáte? Je to celé o rozhodovacích procesech určování Gradientu a udržení gradientu v rámci fyzických omezení jako je 12% sklon mezi koncovými body. Pokud posunete polyline nahoru nebo dolů na povrchu v XY, hodnota Z se musí také změnit, takže potřebuji toto reflektovat co nejvíce v reálném čase během procesu úprav při zachování vazeb na relační databázi.<\/P>
Jsem prostě bezradný, jak toho snadno dosáhnout. Úpravy by mohly zahrnovat 50 -100 změn během jedné relace a jedna změna gradientu ovlivňuje další gradient polyline v síti liniových prvků.
<\/P>
<\/P>
Díky<\/P>
Mat Boonen , Hikurangi . NZ<\/P><\/BODY><\/HTML>