Používám ArcGIS Pro 3.4. Chci vytvořit balíček dlaždic mapy s obrazovými daty, kde by určité oblasti balíčku dlaždic byly maskovány. Například mám Mosaic Dataset okresu. Zdrojová obrazová data jsou v dlaždicích a obrazová data v mosaic datasetu zasahují trochu mimo hranice okresu. Co chci udělat, je vytvořit balíček dlaždic mapy s obrazovými daty, kde jsou obrazová data maskována hranicí okresu. Tímto způsobem by jakákoli část obrazových dat za hranicí okresu byla průhledná. To je nutné, aby obrazová data nezasahovala do jiných obrazových dat mimo hranice okresu.
Vidím, že geoprocessingový nástroj Create Map Tile Package of Imagery má nastavení prostředí pro Mask. Měli byste zde být schopni zahrnout rastrovou nebo vektorovou vrstvu jako masku. Zkoušel jsem použít polygonovou třídu prvků hranice okresu jako masku. Ale když jsem vytvořil balíček dlaždic mapy s obrazovými daty, žádné oblasti obrazových dat v balíčku dlaždic nebyly maskovány. Možná existují další nastavení, která musí být nastavena určitým způsobem, aby maskování fungovalo? Třeba něco s velikostí buňky (Cell Size)? Nevím. Ocením jakékoli návrhy. Děkuji!
<\/P>
<\/span><\/P> <\/P>
<\/P>