<\/HEAD>
Mám data o autobusových zastávkách pro celý stát NJ v jedné vrstvě. Jedna konkrétní zastávka (jeden bod se zeměpisnou šířkou a délkou) může obsluhovat až 15 různých autobusových linek. V mých datech každá autobusová linka přiřazuje bod k této zastávce, což má za následek až 15 bodů na stejné zeměpisné šířce a délce. Existuje pole nazvané "line", kde je uvedena autobusová linka. Existuje způsob, jak sloučit body na základě názvu zastávky/fyzické polohy a zároveň zachovat seznam autobusových tras na této zastávce?<\/P>
<\/P>
Například City Hall (který má přiřazeno 11 různých bodů) by měl jeden bod a pole v atributové tabulce, které uvádí všechny autobusové trasy na této zastávce. Pole nazvané "line" je momentálně číselné pole, ale sloučení nebude fungovat, protože chci zachovat pole jako text, ne provádět statistiku na něm. <\/P>
<\/P>
Jelikož mám zeměpisnou šířku/délku, mohl bych to vzít do Excelu, tam konsolidovat a pak zobrazit x,y zpět v Pro. Mám omezené znalosti pythonu. Viz screenshot níže, jak data vypadají:<\/P>
<\/P>
<\/P><\/BODY><\/HTML>