Jako mnoho vývojářů, dělám hodně své práce na Macu. Když potřebuji spustit ArcGIS thick-client aplikaci, zůstávám s pouze několika možnostmi pro svůj systém, z nichž žádná není ideální:<\/P>
- Mohu mít samostatný, dedikovaný Windows laptop, který nosím všude s sebou
- Určitě možné, ale jaká otrava. Také, pokud opravdu chcete výkonný počítač, mluvíme o minimálně 5,5-7 liber.<\/LI><\/UL><\/LI>
- Mohu mít samostatný, dedikovaný Windows desktop, do kterého se připojuji na dálku
- Toto je trochu rozumnější, kromě toho, že můj dedikovaný desktop musí běžet 24\/7, abych se mohl připojit na dálku kdykoliv potřebuji.<\/LI><\/UL><\/LI>
- Mohu spustit Virtual Machine na svém MacBook Pro
- Historicky jsem to tak dělal, protože to udržuje vše lokálně a nemusím se starat o internetové připojení. Ale v dnešní době už internetové připojení málokdy představuje problém.<\/LI>
- Největší problém, který jsem zde našel, je, že je těžké získat opravdu výkonnou Windows VM bez investice do MacBook Pro za více než 4 tisíce dolarů a i tak skončíte s poměrně průměrnou Windows pracovní stanicí místo něčeho, co by opravdu zvládlo zpracovat data.<\/LI><\/UL><\/LI><\/UL>
<\/P>
Existuje další možnost. Mohl bych platit za hodinu za AWS Workspace. To by mi umožnilo spustit Windows systém s Pro kdykoliv bych potřeboval a vypnout ho, když bych ho nepotřeboval bez problémů. Jediný problém je, že ArcGIS aplikace jako Pro, ArcMap, CityEngine, Drone2Map atd. nejsou dostupné v AWS Marketplace. To není nepřekonatelná výzva. Určitě bych mohl stáhnout instalační soubory aplikací a nahrát je do svého AWS Application Manageru a nainstalovat je takto, ale proč bych to měl dělat? Esri by mi to mělo usnadnit.<\/P>
<\/P>
V AWS Marketplace už jsou některé lehké GIS a mapovací aplikace, ale nic těžkého kalibru. Také bych tvrdil, že Esri by mělo být rychlejší než QGIS v této oblasti.<\/P>
<\/P>
<\/P>
Bylo by hezké moct vybrat jakoukoli z ArcGIS thick client aplikací z tohoto seznamu:<\/P>