<\/HEAD>
<\/STRONG><\/EM><\/SPAN><\/P>Kde je Waldo?<\/EM><\/STRONG><\/SPAN><\/P> <\/P>Svět podnikání je náročný, protože systémy jsou stále složitější, infrastruktura je čím dál rozmanitější a některé systémy a aplikace jsou v cloudu, zatímco jiné fungují on-premise. Jsme mobilní a potřebujeme rychle najít věci, abychom svou práci vykonali dobře.<\/P>Tak co jsou některé věci, které potřebujeme ve světě podniku „najít“? <\/P>Kdo je ten kouzelný Waldo v červeno-bílé čepici a pruhovaném tričku (to by mohlo být považováno za „asset“)? Může to být, kde je John a kde jsem já? Abychom šli hlouběji, kde je moje potrubí? Kde je moje přenosová linka? S ohledem na IoT roste množství různých „věcí“, které je třeba lokalizovat a udržovat. Může to být také něco jako, kde jsou všichni moji nejbohatší klienti? Kde jsou všichni teenageři, kteří budou za pár let potřebovat zaměstnání?<\/P>GIS pomáhá mnoha společnostem efektivně fungovat, šetřit čas a zlepšovat interní obchodní procesy. Ale existují nějaká „ale“? Nějaká jsou.<\/P>Abychom práci vykonali, potřebujeme mít pravý zdroj informací. Nejprve bychom chtěli pochopit, kde je hlavní systém záznamů? Jsou to GIS, business systém, ERP, CRM, data warehouse nebo asset management systém? Pak kde jsou naše klíčová data? Společnosti obvykle končí s daty roztroušenými mezi několika zdroji dat, které je třeba synchronizovat nebo replikovat. Existují nějaká řešení tohoto problému?<\/P>Synchronizace může být extrémně složitý úkol. Jak identifikujeme, zda se jedná o stejný fyzický objekt reprezentovaný v různých systémech a možná i s různými klíči? Potřebujeme ho vytvořit nebo vytváříme duplikát? Jak se zbavíme duplikátů nebo stanovíme správná obchodní pravidla, která nám umožní záznam vytvořit nebo aktualizovat? Jak zajistíme, že osoba má oprávnění to udělat? Všechny tyto otázky běží hlavou každému, kdo se podílí na implementaci takové funkce.<\/P>Proto v tomto tématu pokryjeme mírně odlišné aspekty stejného problému. Budeme diskutovat různé alternativy, které nám umožňují myslet mimo zaběhnuté koleje a udržovat „pravá“<\/EM> data tam, kam patří. Jednou z alternativ jsou: GIS služby implementované v systému jiném než GIS<\/EM><\/SPAN>.<\/SPAN> Probereme jak to lze udělat, jaké máme zkušenosti, architekturu kterou jsme přijali a také další alternativy pro společnosti, které nejsou zákazníky SAP a chtějí řešit podobný okruh problémů.<\/P>Nakonec bych rád zdůraznil svého Walda. Ve skutečnosti bych rád našel svého „Walda“ na mapě a Waldo by měl mít bílou čepici s červeným pruhem, kulaté brýle a červeno-bíle pruhované tričko. Musí to být „pravý“ Waldo. Totéž platí pro objekt, který chci najít; měl by mít správné obchodní atributy pocházející ze systémů, odkud tato informace pochází. Doufám, že má prezentace pomůže zákazníkům Esri přiblížit se k vyřešení tohoto problému.<\/P><\/BODY><\/HTML>