<\/HEAD>
Není to proto, že bych si myslel, že jsem dokonalý (dobře, možná trochu), a není to proto, že by to ublížilo mému smyslu pro sebe (můj ego má v tuto chvíli docela tvrdou skořápku). Je to hlavně proto, že mám tak subjektivní pohled na sebe sama. V závislosti na osvětlení nebo jak těsné mám kalhoty, mohu si myslet, že vypadám tlustě nebo hubeně, mladě nebo starě (a nemyslím tím, že si myslím, že v těsných kalhotách vypadám skvěle). Dobře, teď se stávám trochu sebevědomým... co jsem to říkal? Ach jo, je prostě těžké být objektivní ohledně něčeho osobního.<\/P>
Nástroje pomáhají. Mám váhu, takže se mohu zvážit a získat tvrdé důkazy o přírůstku hmotnosti. Monitor srdečního tepu jako FitBit je dobrý, mohu změřit svou srdeční frekvenci a aktivitu, což mi opět dává tvrdé důkazy k prokázání, že nejsem líný (zase začínám být soudný). Ale nástroje opravdu pomáhají.<\/P>
Tak si představte, jak těžké je pro město nebo komunitu se hodnotit, zvláště pokud jde o zdraví? Ukazuje se, že některé jsou v tom lepší než jiné a opět nástroje jako GIS opravdu pomáhají udržet věci objektivní. To je jedna z úžasných věcí na hodnocení založeném na datech. Data, pokud je pečlivě prohlédnete s geografií jako vodítkem, vám opravdu mohou pomoci naplánovat návrat do těch kalhot (myslím tím vejít se do těch kalhot... jak jsem mohl být tak hloupý, jejda?!)<\/P>
Planning and Community Health Center Americké plánovací asociace to zvládá skvěle! Hloubkový pohled a skvělé závěry. Stojí za přečtení a sdílení.<\/P>
"APA vybrala skupinu 22 komplexních a udržitelných plánů pro podrobné hodnocení jejich cílů, záměrů a politik. Hodnocení posoudilo rozsah, do jakého tyto plány řešily veřejné zdraví prostřednictvím šesti širokých témat souvisejících se zdravím:<\/P>
- Active Living<\/LI>
- Emergency Preparedness<\/LI>
- Environmental Exposures<\/LI>
- Food and Nutrition<\/LI>
- Health and Human Services<\/LI>
- Social Cohesion and Mental Health<\/LI><\/UL>
<\/P>
Zpráva ukazuje, která témata veřejného zdraví byla zahrnuta nejvíce a která témata dostávají nejmenší pozornost. Také zdůrazňuje silné a slabé stránky plánů při řešení veřejného zdraví a identifikuje příklady robustních politik z celé skupiny plánů podporujících zdraví v jejich komunitách."<\/SPAN><\/SPAN><\/P><\/P>Velmi zajímavá zpráva mi dala spoustu nápadů na to, jak by GIS mohlo být použito plánovači k provádění vlastních sebeposouzení pro lepší plánování jejich budoucnosti. Health and Human Services<\/A><\/STRONG><\/EM><\/P><\/BODY><\/HTML>