<\/P>
Uživatelské rozhraní vás nutí vybrat rok, značku, model a typ, v tomto pořadí.<\/P>
Jsou seřazeny od nejvyšší po nejnižší účinnost (nejdelší po nejkratší vzdálenost jízdy).<\/P>
Všechna data o vozidlech a výsledcích jsou uložena jako atributy ve feature class.<\/P>
<\/-P>
Jednou komplikací bylo, že ne všechny parametry geoprocessingu mají .NET objekty, které lze naplnit a pak serializovat pro HTTP vykonání. Uvidíte nějakou inline JSON konstrukci řetězce v metodě PerformAnalysis()<\/-EM>.<\/-P>sStartLocParam = \"{\\\"geometryType\\\":\\\"esriGeometryPoint\\\",\\\"features\\\": [{\\\"geometry\\\":\" + sStartGeom + \"}]}\";<\/-PRE>Použití
Stav aplikace je většinou reprezentován vlastnostmi a třídami na úrovni modelu. Tlačítko Start Analysis<\/-EM> není povoleno dokud není alespoň jedno vozidlo v seznamu SelectedVehicles<\/-EM>; tlačítko Save Results<\/-EM> není povoleno dokud není alespoň jeden výsledek analýzy v seznamu Results<\/-EM>. To vše fungovalo hned od začátku, ale zjistil jsem, že hodnoty tříd Vehicle<\/-EM> a Result<\/-EM> se nezobrazovaly v textových polích a tooltipy. Nakonec jsem objevil, že tyto třídy potřebují další propojení, aby upozorňovaly binding mechanismy při změně hodnot; změna jejich základního typu z object < \/ EM > na < EM > PropertyChangedBase < \/ EM > vyřešila problém.< \/ P >< UL >< LI >Programatické vyvolání vlastního MapTool za uživatele< \/ LI >< \/ UL >< P style = " padding-left: 30px; " > Chtěl jsem jednoduchý, vedený pracovní postup: vybrat jedno nebo více vozidel, navigovat do oblasti zájmu a pak kliknout startovací místo pro spuštění analýzy. Po dlouhém hledání jsem však našel pouze jeden způsob, jak získat pozici kliknutí myši na mapě: přes < A href = " https:\/ \/ github.com \/ Esri \/ arcgis-pro-sdk \/ wiki \/ ProConcepts-Map-Exploration#maptool " rel = " nofollow noopener noreferrer " target = " _blank " > MapTool < \/ A > . Tyto nástroje obvykle existují jako tlačítka na panelu nástrojů ArcGIS Pro — najedete myší, kliknete na něj a pak kliknete na mapu pro provedení požadované akce. Tento způsob implementace by byl pro uživatele nepohodlný, pomyslel jsem si: vybrat nějaká vozidla, pak nějak vědět, že se máte vrátit na panel nástrojů a kliknout nahoře na tlačítko pro spuštění analýzy? Místo toho jsem se rozhodl neposkytovat tlačítko MapTool, ale hledat < STRONG > nezobrazený < \/ STRONG > MapTool a vyvolat jej z tlačítka < EM > Start Analysis < \/ EM > na DockPane. Tuto logiku najdete v souboru < EM > VehiclesPaneViewModel.cs < \/ EM > v metodě < EM > StartSAAnalysis() < \/ EM > . < \/ P >< UL >< LI >O analyzační službě< \/ LI >< \/ UL >< P style = " padding-left: 30px; " > Služba počítající oblasti dojezdu je v podstatě operací Network Analyst service area. Používá optimalizovanou hierarchii dat ulic pouze pro Spojené státy (protože máme informace o cenách benzínu právě pro tuto oblast). Add-in převádí data o spotřebě paliva a cenách paliva na metry a tyto vzdálenosti posílá službě jako parametry. Jakmile služba vytvoří polygony oblastí dojezdu, generuje také ohraničující kruhy kolem nich; zatím tyto kruhy nepoužívám, ale možná je využiji v budoucnu.< \/ P >< P style = " padding-left: 30px; " >< IMG __jive_id = "354219" alt = "Model vzdálenosti dojezdu " class = " image-5 jive-image j-img-original " src = " https:\/ \/ us.v-cdn.net \/6038851 \/uploads \/legacyfs \/online \/354219_SAModel.png " />< \/ P >< H3 id = "toc-hId--1712933831 " id = "toc-hId--1712933831 " > Další kroky < \/ H3 >< P > Tento nápad by mohl být rozšířen. Mohlo by být užitečné automaticky aplikovat barevný přechod na uloženou feature class místo toho, aby ArcGIS Pro aplikoval náhodnou jednofarebnou symboliku.< \/ P >< P > Zvažoval jsem extruzi polygonů ve 3D prostoru jako grafičtější způsob zobrazení a porovnání výsledků mezi sebou navzájem. REST geoprocessing služba také vrací minimální ohraničující kruhy, které jsou momentálně ignorovány, ale mohly by poskytnout nějaký 2D nebo 3D kontext výsledkům.< \/ P >< P > Za účelem rychlejšího průzkumu mnoha analýz nechávám Miles per Dollar analysis MapTool aktivní i po dokončení analýzy. Uživatelé dotykových obrazovek však mohou chtít panovat nebo zoomovat jakmile jsou výsledky k dispozici. S aktivním MapTool toto spustí novou analýzu, což pravděpodobně není to, co uživatel chce. Vylepšení by mohlo zkontrolovat zařízení s dotykovým vstupem a aktivovat navigační nástroj po dokončení analýzy.<\/P><\/P>
Pro ArcGIS Pro 2.0:
V tomto repozitáři jsou dvě větve. „master“ je projekt Visual Studio 2015 a kód pro verzi Pro 1.4x. „Pro_2.0“ je projekt Visual Studio 2017 a kód pro verzi Pro 2.0.<\/P><\/BODY><\/HTML>
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.