Cost Connectivity<\/A>.<\/P><\/P>
<\/P>
Obrázek 2 Několik měst ve středozápadní oblasti propojených hlavními silnicemi. Cost Connectivity byla použita k nalezení <\/SPAN><\/P>„přirozených“ sousedů a propojení měst přes silniční síť.<\/SPAN><\/P><\/P>Ukazuje se, že výstup z Cost Connectivity (CC) je perfektní vstup pro nástroje analýzy centrality. Podívejme se na výstupní tabulku CC.<\/P>
<\/P>Obrázek 3 Výstup Cost Connectivity s vybranou možností "out_neighbors_paths".<\/SPAN><\/P><\/P>Nyní se podívejme, jak to odpovídá vstupním parametrům CAT Node Centrality.<\/P><\/P>
<\/P> Obrázek 4 Parametry nástroje Node Centrality <\/SPAN><\/P><\/P>Je zde několik věcí, které stojí za zmínku. Pole Starting Node Field a Ending Node Field neindikují směrovost. Ve skutečnosti nástroj předpokládá, že náklady jsou stejné při pohybu v obou směrech. Použil jsem Shape_Length, ale mohl jsem použít PathCost nebo nějaké jiné pole indikující náklady na pohyb z jednoho uzlu do druhého. Tato tabulka a její přidružená třída prvků jsou vytvořeny Cost Connectivity při výběru možnosti „out_neighbor_paths“. I když možnost minimálního kostrového stromu funguje, výstup Neighbor se zdá být rozumnější pro analýzu centrality. Je také důležité zajistit, abyste neměli v grafu odkazy spojující uzel sám se sebou a aby všechny náklady na odkazy byly větší než nula.<\/P><\/P>
<\/P>Obrázek 5 Možnosti typu Node Centrality<\/SPAN><\/P><\/P>Jak nástroje Node, tak Edge Centrality vyžadují „propojené“ grafy, což znamená, že všechny uzly v grafu musí být propojeny se zbytkem sítě. Pokud máte uzly, které nejsou propojené nebo dosažitelné ze všech ostatních uzlů, některé funkce nebudou fungovat. To se může stát, pokud máte uzly na ostrovech, které jsou z nějakého důvodu nedosažitelné. Pokud k tomu dojde, budete muset buď vytvořit spojení a přiřadit mu opravdu vysoké náklady, nebo tyto uzly z analýzy odstranit.<\/P><\/P>Protože tyto nástroje vyžadují specifický vstup, zahrnul jsem nástroj Graph Info, aby uživatelé mohli získat informace o velikosti a propojenosti svých vstupních dat před tím, než se pokusí spustit buď nástroje Node nebo Edge centrality.<\/P><\/P>
Obrázek 6 Nástroj Graph Info poskytuje klíčové informace o potenciálních vstupních
datech bez nutnosti nejprve spustit některý z nástrojů.
Ještě jedna věc k zapamatování – mnoho mír centrality dostupných v těchto nástrojích vyžaduje výpočet optimální cesty mezi všemi uzly v síti. To je poměrně výpočetně náročné a doba provádění i požadavky na počítačové zdroje rostou exponenciálně. Nejlepší je vyzkoušet nástroj na poměrně malé síti o 1000 uzlech a možná 5000 spojích před tím, než ho spustíte na větších datech, abyste získali představu o čase a požadavcích na zdroje. Ukázkový příklad uvedený výše běží méně než pět sekund, ale obsahuje pouze 587 uzlů a 1469 spojů.
Stáhněte si prosím tuto nástrojovou sadu, vyzkoušejte ji a dejte mi vědět svůj názor. Rád bych slyšel o vašich případech použití.