<\/HEAD>
Učil jsem americkou znakovu řeč na New Mexico State University tři roky, než jsem se přestěhoval do Colorada.<\/P>
Zde mám pdf, které vysvětluje, jak pracovat s neslyšícím zaměstnancem ve vaší kanceláři, soukromých firmách atd...<\/P>
Každý znakový jazyk není stejný v některých zemích.. Například British Sign Language a American jsou odlišné, ale v Kanadě a USA mají stejný znakový jazyk ASL.<\/P>
<\/P>
Když jsem učil American Sign Language (ASL), vždy jsem svým studentům říkal, že studium dalšího cizího jazyka vám prospívá ve vašem oboru psychologie, sociologie nebo geografie... neslyšící člověk bude vždy rád, pokud znáte alespoň trochu prstové hláskování nebo znakový jazyk.<\/P>
<\/P>
Pokud náhodou znáte neslyšícího člověka, prosím propojte ho se mnou... rád si s tím člověkem popovídám.<\/P>
<\/P>
Neexistuje univerzální znakový jazyk v GIS, geografii ani v žádném oboru. V podstatě vy a tlumočník znakového jazyka musíte spolupracovat a vytvořit znakový jazyk, například: neexistuje znak pro polygon, takže byste museli jeden vymyslet. Polygon znamená tvar s plochou.<\/P>
<\/P>
Znak pro Geography<\/SPAN> zde : Sign for GEOGRAPHY | ASL Sign Language Video Dictionary<\/A> <\/P>Znak pro Map<\/SPAN> : liší se podle neslyšícího člověka v některých oblastech Spojených států, ale nejběžnější, který jsem zde viděl
American Sign Language (ASL) Video Dictionary - map<\/A> <\/P>Area<\/SPAN> :
"area" American Sign Language (ASL)<\/A> <\/P><\/P>
<\/P>
<\/P>
Pro GIS byste to hláskovali G I S <\/P>
<\/P>
Později přidám více znaků pro některá slova v geografii nebo GIS..<\/P>
<\/P>
Na shledanou!<\/P><\/BODY><\/HTML>