Z NASA.gov<\/A>:<\/SPAN><\/P> V pondělí 21. srpna 2017 bude celá Severní Amerika svědkem zatmění slunce. Každý, kdo se nachází v cestě úplného zatmění, může vidět jeden z nejúžasnějších přírodních úkazů - úplné zatmění slunce. Tato cesta, kde měsíc úplně zakryje slunce a lze spatřit sluneční korónu - řídkou atmosféru slunce, se bude táhnout od Salem v Oregonu až po Charleston v Jižní Karolíně. Pozorovatelé mimo tuto cestu uvidí částečné zatmění slunce, kdy měsíc zakrývá část slunečního disku. <\/SPAN><\/BLOCKQUOTE><\/P>S veškerou pozorností (samozřejmě správně chráněnou) zaměřenou na zítřejší zatmění slunce je to obrovská událost, která by měla být předváděna mnoha GIS organizacemi, které by měly ukázat své nejlepší aplikace přístupné veřejnosti, poskytující informace o zatmění a předvádějící nejlepší mapy a dovednosti v aplikacích, které GIS organizace dokážou vytvořit. <\/SPAN><\/P><\/P>Dnes večer jsem rychle nahlédl a našel dobré i „meh“ mezi sbírkou aplikací, které se objevily k této úžasné události. Můžete vyhledat vlastní<\/A> a rozhodnout se sami, které považujete za nejlepší. Mám svůj seznam dobrých, špatných a ošklivých...<\/SPAN><\/P><\/P>První, kterou jsem našel, je Story Map Cascade od Mike Zeilera z Esri s názvem Seeing The Great American Eclipse<\/A>.<\/SPAN><\/P><\/P><\/SPAN><\/P>Zobrazit Story Map<\/A><\/SPAN><\/P><\/P>Jak jste zvyklí u aplikací Story Maps, je to skvělý příklad Cascade s zajímavou grafikou a mapami, které pomáhají vyprávět příběh zatmění.<\/SPAN><\/P><\/P>Další aplikaci jsem našel, vytvořenou pomocí Web AppBuilder, od USFS Pacific Northwest Region. Zobrazuje cestu úplného zatmění slunce přes Oregon a národní lesy v Oregonu. Poskytuje informace o pozorování zatmění na každém z 8 národních lesů ležících na linii úplnosti. <\/SPAN><\/SPAN><\/P><\/P><\/SPAN><\/P>Zobrazit aplikaci<\/A><\/P><\/P>Lépe či hůře, považuji tuto aplikaci za typickou "GIS-centrickou" webovou mapovou aplikaci s množstvím vrstev, nenakonfigurovanými pop-up okny (Hrůza!) a dlouhým textem v dialogu O aplikaci. Ale určitě je to komplexní sbírka autoritativního obsahu. Skvělá veřejná aplikace? Možná ne tak moc... Skvělá sbírka užitečných zdrojů, které si zkušení uživatelé mohou rozebrat? Určitě...<\/SPAN><\/P><\/P>Město Salem v Oregonu představuje Story Map na své domovské stránce Salem<\/A> o zatmění. Je hezky značkovaná ve své vybrané galerii a i když nemusí získat cenu za kreativitu, je to solidní příklad "chleba a másla" aplikace, která ukazuje parky, kde lze zatmění pozorovat, s informacemi o dostupných zařízeních na každém místě - skutečná veřejná služba.<\/SPAN><\/P><\/P>Zobrazit aplikaci<\/A>
V pondělí 21. srpna 2017 bude celá Severní Amerika svědkem zatmění slunce. Každý, kdo se nachází v cestě úplného zatmění, může vidět jeden z nejúžasnějších přírodních úkazů - úplné zatmění slunce. Tato cesta, kde měsíc úplně zakryje slunce a lze spatřit sluneční korónu - řídkou atmosféru slunce, se bude táhnout od Salem v Oregonu až po Charleston v Jižní Karolíně. Pozorovatelé mimo tuto cestu uvidí částečné zatmění slunce, kdy měsíc zakrývá část slunečního disku. <\/SPAN><\/BLOCKQUOTE><\/P>S veškerou pozorností (samozřejmě správně chráněnou) zaměřenou na zítřejší zatmění slunce je to obrovská událost, která by měla být předváděna mnoha GIS organizacemi, které by měly ukázat své nejlepší aplikace přístupné veřejnosti, poskytující informace o zatmění a předvádějící nejlepší mapy a dovednosti v aplikacích, které GIS organizace dokážou vytvořit. <\/SPAN><\/P><\/P>Dnes večer jsem rychle nahlédl a našel dobré i „meh“ mezi sbírkou aplikací, které se objevily k této úžasné události. Můžete
<\/P>
První, kterou jsem našel, je Story Map Cascade od Mike Zeilera z Esri s názvem
<\/SPAN><\/P>
Jak jste zvyklí u aplikací Story Maps, je to skvělý příklad Cascade s zajímavou grafikou a mapami, které pomáhají vyprávět příběh zatmění.<\/SPAN><\/P><\/P>Další aplikaci jsem našel, vytvořenou pomocí Web AppBuilder, od USFS Pacific Northwest Region. Zobrazuje cestu úplného zatmění slunce přes Oregon a národní lesy v Oregonu. Poskytuje informace o pozorování zatmění na každém z 8 národních lesů ležících na linii úplnosti. <\/SPAN><\/SPAN><\/P><\/P><\/SPAN><\/P>
Lépe či hůře, považuji tuto aplikaci za typickou "GIS-centrickou" webovou mapovou aplikaci s množstvím vrstev, nenakonfigurovanými pop-up okny (Hrůza!) a dlouhým textem v dialogu O aplikaci. Ale určitě je to komplexní sbírka autoritativního obsahu. Skvělá veřejná aplikace? Možná ne tak moc... Skvělá sbírka užitečných zdrojů, které si zkušení uživatelé mohou rozebrat? Určitě...<\/SPAN><\/P><\/P>Město Salem v Oregonu představuje Story Map na své
Pokud si myslíte, že nejlepší rybaření je během zatmění, tento Story Map Journal od Idaho Department of Fish and Game vám ukáže nejlepší rybářská místa, pokud chcete rybařit během úplného zatmění.<\/SPAN>
Zobrazit Story Map<\/A>
Můžete si prohlédnout mnoho dalších příkladů vyhledáním ArcGIS Online<\/A> a dojít ke svým vlastním závěrům o tom, které jsou skvělými příklady tvorby aplikací a které by mohly potřebovat trochu více práce. Jak si vaše aplikace stojí? Podívám se na ně podrobněji v pozdějším příspěvku. Přidejte své komentáře a dejte mi vědět svůj názor.(*Poznámka: názory jsou mé vlastní a ne názory Esri.)Story Maps<\/_a> \u200c Web AppBuilder for ArcGIS<\/_a> ArcGIS Configurable Apps<\/_a>
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.