Minulý únor jsem se připravoval na prezentaci na konferenci. Měl jsem v úmyslu použít několik snímků PowerPointu k představení témat, která jsem chtěl pokrýt, a poté přejít na živé webové mapy a aplikace, abych zdůraznil body, které jsem chtěl přednést. Chtěl jsem představit a demonstrovat asi 10 témat, což znamenalo nutnost opustit PowerPoint (nebo použít neohrabaný Alt-Tab) pro přepínání mezi snímky a ukázkami.<\/P>
<\/P>
Pak jsem si uvědomil, že v tomto případě by Story Map byla perfektním řešením. Mohl jsem použít své snímky PowerPointu ve Story Mapě a při postupu vpřed mohl zahrnout živé webové mapy a aplikace, aniž bych musel přepínat programy nebo přecházet zpět a vpřed z PowerPointu. Jako platformu pro prezentaci jsem si vybral Story Map Series. Níže vlevo je snímek PowerPointu, vpravo webová mapa, obojí ve Story Mapě, kterou jsem použil pro prezentaci.<\/P>
Ačkoli lze jakoukoli Story Map použít k vytvoření prezentace, některé jsou pro tento úkol vhodnější než jiné. Moje preference je Story Map Series<\/A>, konkrétně rozložení s odrážkami, protože poskytuje sekvenční přístup zleva doprava. Map Series také nevyžaduje použití bočního panelu pro další text nebo média – což není potřeba u většiny prezentací.<\/P><\/P>Nedávno, těsně před Esri 2015 User Conference, bylo rozložení s odrážkami ve Story Map Series upraveno tak, aby bylo dobře vhodné pro prezentace tím, že umožňuje více položek (maximálně 30) a změnou umístění odrážek tak, aby nepřekrývaly hlavní obsah scény.<\/P><\/P>Zde je několik příkladů z User Conference, které používaly rozložení s odrážkami ve Story Map Series:<\/P>Co je trendy ve Web GIS<\/A><\/LI>Beck's Hybrids<\/A><\/LI>Hartsfield-Jackson Atlanta International Airport<\/A><\/LI><\/UL><\/P>Tento příklad z Esri UC používá Story Map Journal:<\/P>Mentoring další generace<\/A><\/LI><\/UL><\/P>Obecně pokud jste ten, kdo prezentuje, považuji Story Map Series za nejlepší volbu. Pokud chcete, aby ostatní také mohli prezentaci sledovat a zažít ji, může být lepší volbou Story Map Journal, protože boční panel může obsahovat text, který lze považovat za sekci poznámek na snímku PowerPointu a může diváka provádět vaší prezentací.<\/P><\/P>Vytvoření vaší prezentace<\/STRONG><\/P><\/P>Je jednoduché použít Story Map pro prezentace – stačí vytvořit a uložit své snímky PowerPointu, shromáždit další média, vytvořit potřebné mapy a aplikace a spustit tvůrce pro Story Mapu, kterou chcete použít.<\/P><\/P>Můžete exportovat své snímky PowerPointu nebo je jen zachytit (já používám Snagit, ale lze použít jakýkoli nástroj pro zachytávání). Jakmile jsou zachyceny, umístěte snímky na jakékoli URL dostupné místo a poté je přidejte do své story mapy. Klíčovým faktorem je použití správné pozice pro vaše snímky; nechcete, aby byl text nebo grafika zkreslená nebo oříznutá. Obecně je Fit nejlepší univerzální možností, která vyhoví jakémukoli rozlišení displeje.<\/P><\/P><\/P>Pro několik prezentací Story Map na akcích Esri jsem znal přesné rozlišení displeje (např. 1366 x 768). Takže jsem vypočítal velikost svých snímků tak, aby vyplnily dostupný prostor, přidal pár pixelů ze všech stran, aby bylo zajištěno úplné vyplnění prostoru, a pak použil pozici Center. Tato technika funguje pouze tehdy, když vytváříte prezentaci speciálně pro konkrétní událost, protože při použití Center budou vaše snímky oříznuty při různých rozlišeních displeje. Více se můžete dozvědět zde Přidání snímků PowerPoint do vaší Story Map <\/>A>.<\/> P> <\/> <\/> <\/> Přidání map nebo aplikací je také velmi jednoduché. Stačí je přidat pomocí jejich URL a jako možnost pozice použít Stretch. Protože mapový prohlížeč a většina šablon aplikací jsou responzivní, vyplní celý rám krásně. Při vkládání aplikací nebo jiných story map některé šablony umožňují minimalizovat uživatelské rozhraní. Viz Vkládání Story Map do jiné Story Map<\/>A>.<\/> P> <\/> Úvahy a tipy<\/>STRONG> <\/> <\/> <\/> Story Maps jsou mocným způsobem vyprávění příběhu pomocí map a médií a mohou být také mocným způsobem podávání prezentací. Trocha přemýšlení a plánování zajistí nejlepší výsledky. Zde je několik věcí k zamyšlení.<\/> <\/> Je snadné vytvořit hroznou PowerPointovou prezentaci a všichni jsme si prošli svým dílem těchto zkušeností. Vytvoření skvělé Story Mapy je trochu umění a skvělá prezentace pomocí Story Map není výjimkou. <\/> LI> Omezte text ve Story Mapě tak, aby publikum poslouchalo vás.<\/> LI> <\/> UL> Prezentace pomocí Story Maps fungují nejlépe, když jsou krátké. Nejnovější aktualizace Story Map Series umožňuje přidat maximálně 30 záložek, odrážek nebo rozbalovacích bočních akordeonů. <\/> LI> Story Maps nenabízí přechody mezi snímky ani animace dostupné v PowerPointu. <\/> LI> Vyberte nejlepší Story Map podle svého účelu. Map Journal je ideální pro příběhy určené ke čtení, protože můžete použít vyprávění příběhu na levém panelu k přidání potřebné úrovně detailů. Nicméně pokud prezentujete živý příběh, může být vyprávění v Map Journal rušivé. Místo toho zkuste Map Series s volitelným textovým panelem. <\/> LI> Při použití Story Map Series nebo Journal a přidávání obsahu přes URL, které chvíli trvá inicializovat (například podrobná webová scéna), ujistěte se, že možnost Nevykládat při opuštění čtenářem není zaškrtnutá. Před svou prezentací můžete všechny své mapy a aplikace "zahřát", a nezaškrtnutí této možnosti zajistí, že nebudou muset být znovu načteny při dosažení té části vaší prezentace.<\/> LI> <\/> UL>
Nedávno, těsně před Esri 2015 User Conference, bylo rozložení s odrážkami ve Story Map Series upraveno tak, aby bylo dobře vhodné pro prezentace tím, že umožňuje více položek (maximálně 30) a změnou umístění odrážek tak, aby nepřekrývaly hlavní obsah scény.<\/P>
Zde je několik příkladů z User Conference, které používaly rozložení s odrážkami ve Story Map Series:<\/P>
Tento příklad z Esri UC používá Story Map Journal:<\/P>
Obecně pokud jste ten, kdo prezentuje, považuji Story Map Series za nejlepší volbu. Pokud chcete, aby ostatní také mohli prezentaci sledovat a zažít ji, může být lepší volbou Story Map Journal, protože boční panel může obsahovat text, který lze považovat za sekci poznámek na snímku PowerPointu a může diváka provádět vaší prezentací.<\/P>
Vytvoření vaší prezentace<\/STRONG><\/P><\/P>Je jednoduché použít Story Map pro prezentace – stačí vytvořit a uložit své snímky PowerPointu, shromáždit další média, vytvořit potřebné mapy a aplikace a spustit tvůrce pro Story Mapu, kterou chcete použít.<\/P><\/P>Můžete exportovat své snímky PowerPointu nebo je jen zachytit (já používám Snagit, ale lze použít jakýkoli nástroj pro zachytávání). Jakmile jsou zachyceny, umístěte snímky na jakékoli URL dostupné místo a poté je přidejte do své story mapy. Klíčovým faktorem je použití správné pozice pro vaše snímky; nechcete, aby byl text nebo grafika zkreslená nebo oříznutá. Obecně je Fit nejlepší univerzální možností, která vyhoví jakémukoli rozlišení displeje.<\/P><\/P><\/P>Pro několik prezentací Story Map na akcích Esri jsem znal přesné rozlišení displeje (např. 1366 x 768). Takže jsem vypočítal velikost svých snímků tak, aby vyplnily dostupný prostor, přidal pár pixelů ze všech stran, aby bylo zajištěno úplné vyplnění prostoru, a pak použil pozici Center. Tato technika funguje pouze tehdy, když vytváříte prezentaci speciálně pro konkrétní událost, protože při použití Center budou vaše snímky oříznuty při různých rozlišeních displeje. Více se můžete dozvědět zde
We picked up on your use of this presentation method - and it has been great for us!! Good tips here Bern! Inspirational and useful as always.
Cheers for that. Would you be willing to share some of your examples?
First saw this done by the esri representative at our local GIS Day event in November. Thought it was a great idea and have done it several times now and have received very positive reviews.
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.