Co je nového v ArcGIS 10<\/A> pokrývá spoustu oblastí, najde se tam něco pro každého. Bez ohledu na to, jak úzké nebo omezené je vaše používání ArcGIS Desktop, jedna změna, kterou jste nemohli přehlédnout, byla uživatelské rozhraní, které zůstalo poměrně konstantní během dob ArcGIS 8.x a 9.x.<\/P><\/P>
Zajímalo mě mnoho změn v ArcGIS 10.0, tolik, že by nemělo smysl je zde všechny vypisovat. Ačkoli mě zaujalo mnoho změn, změny v geoprocessingu opravdu vynikly: byla zavedena Background Processing, Python okno nahradilo Command Line okno, ArcPy posunulo podporu Pythonu na další úroveň a další. Kombinace všech těchto nových funkcí s jednou z mých oblíbených stávajících funkcí, in-memory workspace, mě skutečně trochu nadchla vyzkoušet si to a zjistit, jak skvělá může být tato další jízda.<\/P>
<\/P>
Na rozdíl od ArcGIS 9.2, kde jsem musel používat Wayback Data Center, je ArcGIS 10.0 stále v provozu v některých částech mé agentury, což usnadňuje vrátit se zpět v čase a stále generovat nové screenshoty.<\/P>
<\/P>
Pro zachování konzistence a jednoduchosti znovu použiji příklady z prvního příspěvku této série (
Co je v názvu: Když in_memory = In-memory<\/A>) k seznámení s Python oknem v ArcGIS 10.0. Podívejme se na výsledky vytvoření tabulky v in-memory workspace:<\/P>
<\/P>
Úspěch nebo ne? Příkaz se zdá být úspěšně dokončený, ale tmpTable se nezdá být v GPInMemoryWorkspace. Spustím ten příkaz znovu.<\/P>
<\/P>
Huh. Příkaz byl úspěšně dokončený; ale opět tmpTable není v GPInMemoryWorkspace. Ve skutečnosti mám nyní dvě tmpTables a každá má svou vlastní kryptickou geodatabázi ve složce Temp. Na rozdíl od ArcGIS 9.2, kde příkaz selhal protože tmpTable již existovala, ArcGIS 10.0 vám dělá "laskavost", pokud tomu tak lze říkat, tím, že vytvoří další v jiné kryptické geodatabázi.<\/P>
<\/P>
Nevím co se tady děje. Raději tyto tabulky smažu a uklidím ten nepořádek.<\/P>
<\/P>
Pozor, nemohu smazat tmpTable pomocí stejné syntaxe jako fungovala v ArcGIS 9.2? Asi pokud tabulky nejsou opravdu vytvářeny in-memory, dává smysl že funkce Delete_management je tam nenajde. Automatické doplňování v Python okně chce smazat "tmpTable," bez odkazu na "in_memory." Zkusím to:<\/P>
<\/P>
No aspoň to fungovalo, ale nevím která tmpTable byla myšlena automatickým doplňováním. Naštěstí spuštění příkazu znovu vyčistilo tu druhou tmpTable.<\/P>
<\/P>
Vytváření feature classes in-memory funguje stejně. Také odpovídající nástroje v Toolboxu pro vytváření tabulek a feature classes vykazují stejné chování. Je zde rozhodně dost konzistence na to, aby to nebyla chyba konkrétního nástroje či funkce. Kdo ví, možná in_memory znamená on-disk v ArcGIS 10.0.<\/P>
<\/P>
První díl této série měl příklad, který skutečně přesunul nějaká data do in-memory workspace. Nemůže uškodit to zde zopakovat před tím než uděláme závěry. Nejprve znovu načtěte hranice států USA.<\/P>

No tady jsme zase, kopie prvků načtena do in-memory workspace. Co? GPInMemoryWorkspace? Nemohu říct zda jsem tento výsledek očekával nebo ne. Takže znamená in_memory in-memory nebo on-disk? Očividně se něco změnilo mezi ArcGIS 9.2 a ArcGIS 10.0, ale co?<\p>