Přístavy fungují na informacích, nebo jak řekl Erwin Rademaker, projektový manažer Port of Rotterdam Port Object Information, v The Port of Rotterdam | Esri Video<\/A> na Mezinárodní uživatelské konferenci Esri 2014, informace jsou "5. modalitou". Zde Erwin ukázal živý přístup k "Briefing Book" PortMaps, centrálnímu GIS systému záznamů pro přístav. Další pohled z perspektivy lodního průmyslu, konkrétně napsaný Albertem Thissenem z Hapag-Lloyd, také vyžaduje pochopení logistiky toku dat stejně kritické jako tok fyzického zboží (Information 6 nejcennější komodita na světě | Port of Rotterdam<\/A>)<\/P><\/P>Tyto starší odkazy mě napadly, když jsem četl o navrhované offshore síti nebo mesh síti WiFi routerů založených na balóncích. BLUECOM+<\/A> by mohl také využívat, kde je to vhodné, věže offshore větrných elektráren. Takový systém by mohl umožnit systém Sea Traffic Management (STM<\/A>), který je další generací MonaLisa 2.0 (Digital Twin podpora rozhodování, v roce 2019). <\/P><\/P><\/P>*AKTUALIZACE*<\/P><\/P>Od původního příspěvku v roce 2016 existují příklady hackování podnikových systémů a GPS spoofingu. Tyto ukazují potřebu kybernetické bezpečnosti na moři i v přístavech, ať už jsme připraveni nebo ne, hrozba kompromitace těchto systémů existuje. Použití jakéhokoli výpočetního zdroje, ať už programovatelného logického kontroléru (PLC) nebo složitějšího softwaru, vytváří riziko špatných informací, které musí být zmírněno. Ideálně, stejně jako u většiny námořních rizik, je nejlepší řešení mít více zdrojů nezávislých informací, které pomáhají námořníkovi v situačním povědomí umožněním korelace. To platí pro navigaci i pro počasí, přístavní stání nebo smlouvy. Nová sada nástrojů založených na blockchainových záznamech také pomůže námořníkovi důvěřovat informacím používaným pro rozhodování. Jsem nadšený vidět nasazení řešení s lokalizačním povědomím jak v přístavech, tak na moři. <\/P>Jaké jsou vaše názory? S robotickými loděmi již ve vývoji, jaká rizika se stávají zřejmými?<\/P><\/BODY><\/HTML>
<\/P>
Tyto starší odkazy mě napadly, když jsem četl o navrhované offshore síti nebo mesh síti WiFi routerů založených na balóncích.
*AKTUALIZACE*<\/P>
Od původního příspěvku v roce 2016 existují příklady hackování podnikových systémů a GPS spoofingu. Tyto ukazují potřebu kybernetické bezpečnosti na moři i v přístavech, ať už jsme připraveni nebo ne, hrozba kompromitace těchto systémů existuje. Použití jakéhokoli výpočetního zdroje, ať už programovatelného logického kontroléru (PLC) nebo složitějšího softwaru, vytváří riziko špatných informací, které musí být zmírněno. Ideálně, stejně jako u většiny námořních rizik, je nejlepší řešení mít více zdrojů nezávislých informací, které pomáhají námořníkovi v situačním povědomí umožněním korelace. To platí pro navigaci i pro počasí, přístavní stání nebo smlouvy. Nová sada nástrojů založených na blockchainových záznamech také pomůže námořníkovi důvěřovat informacím používaným pro rozhodování. Jsem nadšený vidět nasazení řešení s lokalizačním povědomím jak v přístavech, tak na moři. <\/P>
Jaké jsou vaše názory? S robotickými loděmi již ve vývoji, jaká rizika se stávají zřejmými?<\/P><\/BODY><\/HTML>
Po migraci na novou Esri Community vidím tento deset let starý příspěvek a uvědomuji si, jak zásadní se stal internet StarLink. Snížení nákladů na satelitní internet na dostupnou cenu pro rekreační plavce také mění očekávání ohledně toku informací u komerčních plavců a korporací, které je zaměstnávají. Jak se IHO S-100 stane v příštích letech více „živým“, bude vyžadovat, aby autoritativní produkce hladin vody, proudů, předpovědí počasí a dalších doprovázela tradiční námořní mapování. A nyní, když vidíme robotickou navigační asistenci v automobilech, jak dlouho budeme čekat na tuto asistenci v řízení mostu? Snižování rizik je kritické, když jsou lidé zaplaveni informacemi; která data jsou důvěryhodná a které rozhodnutí musí přijít jako první?
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.