<\/P>
Občas se ve fóru objeví otázka, jak provádět výběry geometrií nebo grafik poté, co proběhla nějaká analýza, například buffer nebo doba jízdy. Dává to smysl, máte tento pěkný nový polygon nebo něco přidaného do vaší mapy po spuštění vaší sofistikované analýzy a chcete, aby to něco znamenalo.<\/P>
Co je třeba si pamatovat je, že výsledky vaší analýzy jsou jen další geometrie<\/EM> a v API jsou nástroje, které s tím umí pracovat.<\/P><\/P>Polygonové představení<\/H2>Pojďme se podívat na běžný případ, Polygon<\/A>. Polygon má zabudované některé metody, které vám umožní extrahovat geometrie, abyste s nimi mohli něco dělat. Existuje metoda getCentroid<\/A>, která používá matematiku zde<\/A>. Pokud mě paměť neklame, mohl byste získat bod vrácený mimo polygon, pokud je polygon nějaký zvláštní tvar ve tvaru U. Jsem si jistý, že mě někdo opraví, pokud se mýlím<\/EM>. Je tu také metoda getExtent<\/A>, kterou jste možná použili k nastavení rozsahu mapy na polygon, tato metoda vrací pouze obdélníkový rozsah polygonu. Zajímavější je metoda contains<\/A>. Dává smysl mít ji na Polygonu, protože je to rychlý způsob, jak zkontrolovat, zda je váš bod uvnitř polygonu. Můžete iterovat přes seznam geometrií a kontrolovat je jako polygon.contains(point)<\/SPAN>. Dostatečně jednoduché. V modulu Polygon najdete mnoho dalších zajímavých metod, které byste mohli využít.<\/P><\/P>
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.