Ve svém životě jsem měl v rukou mnoho map a mou tajnou láskou je porovnávat mapy, zjišťovat rozdíly, nepřesnosti a shody. Po přečtení tohoto úžasného článku na Wired o ruských topografických mapách<\/A> z doby Sovětského svazu jsem si znovu položil otázku: Jak vlastně dostanu tyto naskenované mapy do ArcGIS Pro? Pro ArcMAP jsem před několika lety již popsal pracovní postup:<\/P>https:\/\/www.youtube.com\/embed\/videoseries?list=PL4D2A15710A485942
Dobrý přehled nabízí následující grafika z Esri nápovědy:<\/P>
<\/P>
Polynomiální transformace se od Spline liší zejména tím, že polynomiální transformace se snaží najít polynom n-tého řádu, který nejlépe odpovídá pravidlu přiřazení (definovanému přiřazením pixelových souřadnic jednotlivých referenčních bodů). Spline transformace se skládá z několika lokálních polynomů tak, aby každý referenční bod byl přesně zobrazen a
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.