S
<\/P>
Moje top 11 míst pro slunce<\/STRONG><\/SPAN> v zimě<\/STRONG> jsem shrnul do Excelové tabulky. Tu lze nyní snadno načíst do Power BI. Můžete importovat i mnoho dalších formátů dat, stačí proklikat, co všechno je možné.<\/P><\/P> <\/P><\/P>Následuje průvodce importem, který vás provede procesem – zde jednoduše vyberte příslušnou tabulku.<\/P><\/P><\/P>Následně se data upravují, pokud jsou potřeba změny. Co vše je možné, ukážu vám v pozdějším blogovém příspěvku.<\/P><\/P>Jakmile je datová sada načtena, lze ji jednoduše přetáhnout myší na stránku Power BI a podle toho vizualizovat.<\/P>Můžete v pravé pracovní oblasti vybrat různá Visuals nebo vizualizace, od sloupcových grafů, čárových grafů a mnoha dalších až po ArcGIS Maps for Power BI<\/STRONG>-Visual.<\/P><\/P><\/P><\/P>Tento vyberte a můžete jednoduše vložit svá Koordinátová pole<\/STRONG> (dva oddělené sloupce pro Lat/Lon) do příslušných bucketů a mapa se automaticky přiblíží na odpovídající rozsah.<\/P><\/P><\/P><\/P>Hlavní lahůdka ale je režim úprav. Zde jsou různé Smart Mapping<\/EM><\/STRONG> metody, jak mapu jednoduše a rychle vizuálně atraktivně upravit.<\/P><\/P><\/P><\/P>Přidal jsem si přes veřejné vrstvy dostupné v ArcGIS Online oceánské proudy (vyhledávání Ocean current) a místa jsem trochu upravil tak, aby působila více slunečně. <\/P><\/P><\/P><\/P>Podobně to funguje s tabulkami a ostatními Visuals: stačí vybrat Visual a naplnit ho hodnotami nebo prostě přetáhnout pole na stránku a pak vybrat jiné Visual.<\/P>Skvělé je, že výběr například v tabulce ovlivní všechny ostatní Visuals. Pokud tedy vyberete Nový Zéland, všechny ostatní zobrazení se omezí na Nový Zéland a získáte lepší přehled o datech.<\/P><\\/p\">
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.