<\/HEAD>
Podívejte se na analýzy v reálném čase a plné 3D možnosti publikování v ArcGIS for Server 10.3.1 na Esri UC<\/EM><\/STRONG><\/P><\/P>Chodby v Esri jsou plné ruchu, protože vývojové týmy se připravují na Esri UC v San Diegu, které se koná za něco málo přes dva měsíce. Abychom získali přehled o tom, co se děje, chytili jsme Jay Theodora, CTO serverové skupiny v Esri, a zeptali se ho trochu o něm samotném a co připravuje pro San Diego. Jay vede vývojové týmy softwaru ArcGIS Server a Portal for ArcGIS v Esri a jak jsme předpokládali, jeho týmy pracovaly na některých opravdu vzrušujících novinkách, o kterých vám chtějí na Esri UC povědět.<\/SPAN><\/P>
<\/SPAN><\/P>Jay Theodore pojede do San Diega malebnou cestou, kde ho najdete, jak mluví o ArcGIS for Server a všech vzrušujících nových možnostech.<\/EM><\/P><\/P>Jaké je vaše zázemí? <\/STRONG><\/P>Dokončil jsem bakalářské studium v oboru Počítačová věda a inženýrství v Indii a krátce jsem pracoval na počítačové grafice, CAD\/CAM\/CAE a raných technologiích 3D tisku – už v roce 1990. Poté jsem zamířil na Florida Tech, kde jsem dokončil magisterské studium v oboru Počítačová věda. Moje diplomová práce byla o konečných prvcích (FEA) a grafice – výzkumná asistence financovaná jako součást rozsáhlejšího návrhu NASA vesmírné stanice „Freedom“ (přistávací dok ve vesmíru pro raketoplány). <\/SPAN>Scott Morehouse mě najal v roce 1993, abych se připojil k Esri jako vývojář do týmu, který si představoval ArcView 2.0. Od té doby jsem pracoval na hlavních vývojových týmech softwaru, které vytvořily různé produkty Internet Map Server - ArcView IMS, MO IMS, ArcIMS a nyní ArcGIS Server a Portal.<\/SPAN><\/P>Miluji dlouhé jízdy, nejlépe mezi státy nebo přes celou zemi. Pomáhají mi relaxovat a odpočinout si. Můj táta je návrhář pneumatik – dělá tuto práci už 54 let a stále pokračuje! – a pamatuji si naše dětské večeře plné rozhovorů o inženýrských aspektech aut, nákladních vozidel a silnic. Myslím, že jeho vášeň se přenesla na mě a vidím mnoho společných konceptů při tvorbě softwaru. Chápu, že většina lidí by toto spojení považovala za poněkud zvláštní!<\/SPAN><\/P><\/P>Proč máte rád mapy? <\/STRONG><\/P><\/P>Mapy jsou nezbytným společníkem mých cest autem! Ale vážněji řečeno, mapy vyprávějí fakta způsobem, kterému náš mozek rozumí. Spousta různorodých datových zdrojů překrytých dohromady s vizuální grafikou a textovými prvky, vše podané uměleckým nebo realistickým způsobem, což je pro diváka poutavé. Pomáhají nám pochopit informace, řídit rozhodnutí a nakonec komunikovat příběh.<\/SPAN><\/P><\/P>Dnes více než kdy jindy se technologie stala hnacím faktorem toho, co mapy mohou dělat a jak lze data vrstvit a vizualizovat na mapě s úžasnou přesností a rozlišením. Mapy nepředstavují jen data kolem nás; odrážejí náš život a svět, ve kterém žijeme. Přinášet velké množství dat a zjednodušovat jejich vizualizaci tak, aby byla užitečná, je skutečně velmi vzrušující. Jako nástroj pro každodenní rozhodování už pro mě mapy nejsou jen jednorázovým společníkem na cestách!<\/SPAN><\/P>Jaká jsou některá horká témata, která vy a váš tým pokryjete na letošním Esri UC?<\/STRONG><\/P><\/P>S vydáním verze 10.3 Serveru se real-time GIS stal realitou pro uživatele Web GIS, kteří nyní mohou okamžitě vizualizovat datové toky v reálném čase. Pokračujeme v rozšiřování našich analytických schopností pro více prostorově-časových analýz na velkých objemech dat proudících v reálném čase. Běžným příkladem dnes jsou analýzy v reálném čase na datech IoT\/senzorů. Také přidáváme nové technologické komponenty do platformy ArcGIS pro vysoce paralelní geoanalytiku na velkých objemech archivovaných dat. Děláme to proto, abychom uživatelům umožnili získat rychlejší a přesnější výsledky
- usnadňující prediktivní analýzy a rozhodování.<\/SPAN><\/P><\/P>Klíčovým aspektem interpretace výsledků těchto analýz je vizualizace. Upoutá vaši pozornost při pohledu na globální úrovni a je stále přesnější při detailním přiblížení. Jsme velmi nadšení pracovat na těchto nových schopnostech v platformě ArcGIS, které budou
postupně dodávány v nadcházejících verzích plánovaných na kalendářní roky 2015 a 2016.<\/SPAN><\/P><\/P>Verze 10.3.1 je významným vydáním. Uvolňuje plné 3D schopnosti platformy. Některé nové aspekty zahrnují možnost publikovat texturované budovy spolu s body, liniemi a polygonovými prvky a vrstevnicemi nadmořské výšky, terénu a snímků ve 3D. Můžete publikovat pomocí Pro. Pak vaši uživatelé Web GIS mohou tyto 3D WebScenes zobrazovat a interagovat s nimi z jakéhokoli prohlížeče nebo zařízení od desktopu po mobilní zařízení, podobně jako uživatelé dosahují s naším 2D doručením prostřednictvím WebMaps. 3D jistě přináší nový pohled na svět kolem nás a platforma ArcGIS
umožňuje jeho doručení. Sledujte další vzrušující funkce na obzoru.<\/SPAN><\/P><\/P>ArcGIS for Server poskytuje kompletní platformu Web GIS pro podnikové zákazníky, kteří preferují integraci a nasazení ve vlastní infrastruktuře nebo ve preferované cloudové platformě bezpečným a souladu odpovídajícím způsobem. Pracujeme na rozšíření hostovaných GIS schopností platformy současně s tím, že zajišťujeme zjednodušení všech vašich podnikových GIS pracovních postupů s vašimi podnikových daty. To vás učiní produktivnějšími při vytváření informačních produktů pro spotřebitele Web GIS. Pracujeme na zjednodušení architektur nasazení reflektujících vaše potřeby – centralizované, decentralizované nebo distribuované.<\/SPAN><\/P><\/P>Co je letos na UC nejvíc vzrušující?<\/STRONG><\/P><\/P>Většina našich podnikových zákazníků nasazuje kompletní platformu ArcGIS. Ta se dobře integruje do podniku a přináší bezpečné interakce Web GIS řízené identitou prostřednictvím jednoduchých ale výkonných aplikací. Vidím explozi potřeby sdílet, analyzovat a vizualizovat data – zda surová, kurátorská, autoritativní, reálného času nebo obrovská množství dat. To představuje nové výzvy, které společně řešíme úzkou spoluprací s našimi zákazníky a jejich problémovým prostorem. UC je skvělé místo pro spolupráci a sdílení našeho pohledu i plánu cesty<\/SPAN><\/P> <\/STRONG>
Co letos připravujete?<\/STRONG> <\/> <\/> Plánuji sdílet plán cesty platformy ArcGIS jako COTS dodávku (Commercial Off-The-Shelf). Tato plnohodnotná GIS platforma může být používána našimi podnikový zákazníky nasazenými buď on-premise nebo ve své preferované cloudové platformě. Existuje také rostoucí trend hybridních nasazení kombinujících ArcGIS.com pro různé terénní veřejné pracovní postupy a zapojení uživatelů. Architektonické vzory zohledňující bezpečnost a různé DevOps pracovní postupy jsou další oblastí našeho zaměření k diskusi na letošním Esri UC.<\/> <\/> <\/> Vidíme ArcGIS jako platformu která může být centralizovaná Online nebo Serverová (ArcGIS for Server). Platforma může být distribuována napříč Online i on-premises portály nebo více on-premises portály ve stejné organizaci geograficky či odděleně podle oddělení (departmentally). Těším se na vstupy i zpětnou vazbu od uživatelů ohledně těchto aspektů plus případné korekce směru u softwarových aspektů které jsme nezvládli správně
v minulých verzích.<\/> <\/> <\/> Kdy začínáte s přípravami na UC?<\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/> <\/>
Obvykle začínáme s přípravami začátkem roku. Představujeme si produkt který navrhujeme i vyvíjíme tak aby jsme jej mohli sdílet s uživateli na UC – v celé jeho syrovosti (rawness). Na UC dostáváme velmi užitečnou zpětnou vazbu kterou pak využíváme k dokončení vývoje produktu po konferenci (wrap-up). Členové vývojového týmu vidí tuto akci jako skvělý způsob jak zůstat ve spojení s uživateli takže se snažíme mít správně příběhy uživatelů – i když software který je ve vývoji nemusí být ještě dostatečně dotažený (polished).
Naše prezentace řeší obavy uživatelů myšlenky nápady i směr vývoje produktu který stavíme i o kterém mluvíme je pouze odrazem našeho pokračujícího zapojení s uživateli i po skončení UC (beyond the UC). A pokud uvidíte nějakou tu překlepovou chybu v našich prezentacích je to proto že jsme se snažili vyvážit přípravu prezentace s pokrokem ve vývoji produktu i během posledních pár dnů před UC (leading to the UC). Vzrušení kolem UC je všude po chodbách vývoje softwaru!
Kromě vašich softwarových prezentací co se každý rok těšíte nejvíc na konferenci?
Opravdu se těším na čas strávený s uživateli kdy můžeme mluvit o tom co dělají každý den jak řeší skutečné problémy Úspěšné příběhy jsou srdečné ale právě výzvy kterým čelíme nás vedou k tomu abychom spolupracovali blíž a stavěli lepší produkt – který vedou k řešením, když jsou správně provedeny. Někdy mohou být tyto diskuse intenzivní, ale vždy jsou oceňovány za čas a úsilí, které do nás naši zákazníci a uživatelé vložili.<\/SPAN><\/P><\/P>Kolika UC jste se zúčastnili?<\/STRONG><\/P><\/P>Zúčastnil jsem se dvaceti dvou konferencí! <\/SPAN><\/P><\/P>Když nejste v Esri a nevytváříte software, co máte nejraději dělat?<\/STRONG><\/P><\/P>Miluji auta – ta na touring, která mě mohou vzít na dlouhé jízdy. Můj způsob odpočinku, pokud nepracuji, je dlouhá jízda na 1000 mil, studování silnic, lidí a jejich aut, krajiny, počasí a dobrého jídla na konci všeho! No, ale nemohu to dělat často, takže si vystačím s víkendovým tenisem a možná krátkou jízdou podél pacifického pobřeží – méně vytrvalosti, ale stejně relaxační. Také rád čtu o disruptivních technologiích a hraji si s nimi, které se snaží změnit lidské chování a sociální vzorce.<\/SPAN><\/P><\/BODY><\/HTML>