<\/HEAD>
S blížícím se termínem pro zaslání příspěvků na UC Call for Papers jsem si řekl, že získám nějaký náhled od minulého prezentujícího, proč letos podal abstrakt.<\/P>
<\/P>
Sehnal jsem Jonaha Adkinse, který pracuje u Esri Platinum Partner Geographic Information Services, Inc.. Jonah byl jedním z prvních, kdo letos podal abstrakt na Call for Papers. <\/P>
<\/P>
<\/P>
Jonah Adkins: Může se bát monster filmů, ale ne prezentování před svými geopeers.<\/EM><\/P><\/P>Zde je, jak náš rozhovor probíhal:<\/P><\/P>Jonahu, nejprve díky za rozhovor. Co děláš v GISinc?<\/STRONG><\/P><\/P>Jsem Senior Geospatial Analyst, primárně se věnuji kartografii, grafickému designu, UI\/UX a tradičním GIS úkolům pro klienty z veřejného i soukromého sektoru. <\/P><\/P>Jaké máš vzdělání?<\/STRONG><\/P><\/P>Nebyl jsem přesvědčen o marketingovém titulu, který jsem studoval, a noční práce jako vyhazovač byly alespoň řečeno únavné. Měl jsem štěstí a v roce 1999 jsem získal částečný úvazek jako Engineering Technician ve svém místním městě. Naučil jsem se hodně přímo v práci o tom, jak města fungují a jak je lokalita klíčová pro to. Mé první GIS úkoly zahrnovaly digitalizaci kanalizačních plánů z mylarových plánů do ArcInfo Workstation. Rád říkám, že jsem vyrůstal s tímto odvětvím, i když GIS už nějakou dobu existovalo – zdálo se, že tehdy začalo opravdu růst.<\/P><\/P>Kolik příspěvků jsi prezentoval na UC?<\/STRONG><\/P><\/P>Na UC jsem během let prezentoval dvě nebo tři paper sessions, dva lightning talks a vystavil přes 40 map (!!) v mapové galerii od mé první účasti na UC v roce 2003.<\/P><\/P>Prezentuješ příspěvky i na jiných konferencích?<\/STRONG><\/P><\/P>Během let jsem prezentoval několik příspěvků na Federal Users Conference a obvykle prezentuji na místních a státních GIS akcích kdykoliv mám příležitost.<\/P><\/P>Proč prezentuješ příspěvek na UC? <\/STRONG><\/P><\/P>Můj týmový kolega a já máme skvělý příběh za našeho klienta a chceme ho světu sdělit! Dostat ten příběh ven je klíčem k navázání nových vztahů a nalezení nových způsobů, jak zlepšit naši práci. Nikdy nevíte, kdo může být v publiku. A opravdu, kde jinde lépe procvičit své veřejné vystupování – před kolegy a geopeers.<\/P><\/P>Jaké je téma tvého příspěvku letos?<\/STRONG><\/P><\/P>Big Data, Reporting, And Visualization for Navy Shore Energy Program – vím, že to může znít jako spousta buzz-words, ale je to docela přesné. Ve spolupráci s Navy spravujeme aktuální i historická měsíční data o spotřebě pro Navy Shore zařízení po celém světě.
Všechna tato data jsou základem toho, jak tyto informace dostáváme ven prostřednictvím Web-Mapping Portalu. Hlavní částí je reporting – zobrazování různých metrik a analýz na snadno pochopitelné stránce, která může být použita k lepším rozhodnutím o využití energie. Nakonec v některých speciálních případech vytváříme působivé vizualizace k upoutání pozornosti čtenářů na různé energetické metriky. A ano – tento úžasný příběh dokážeme vyprávět za asi 20 minut!<\/P><\/P>O čem jsi prezentoval dříve?<\/STRONG><\/P><\/P>Pro předchozí zaměstnavatele jsem mluvil o roli GIS ve vojenských hrách a simulacích a o některé práci, kterou jsem tehdy dělal pro místní správu. <\/P><\/P>Líbí se ti veřejné vystupování?<\/STRONG><\/P><\/P>Ano! Stále mám nervy pokaždé – a vždy procházím fázemi „proč to dělám“ – ale pro mě je to velmi uspokojující.<\/P><\/P>Pokud veřejné vystupování není tvůj největší strach, co je tvůj největší strach?<\/STRONG><\/P><\/P>Rozhodně něco spojeného s bytostmi, které možná existují nebo neexistují kvůli příliš mnoha nočním sledováním strašidelných filmů.<\/P><\/P>Co máš nejraději na EsriUC?<\/STRONG><\/P><\/P>Sociální zážitek ze setkání tisíců geo-peeps ze všech oblastí. Je skvělé účastnit se s kolegy nebo spolupracovníky, ale možnost potkat a vyměnit si příběhy s úplnými cizinci, kteří naprosto chápou, co děláš, je opravdu úžasná. A to se promítá do každé akce – paper sessions, map gallery, exhibit hall. Druhé místo bych dal mapové galerii – protože jsem kartograf a to je tak trochu moje věc. A čestné uznání patří Esri technickým ostrovům v exhibit hall – kolikrát máte šanci říct „hej, proč je to takhle“ a někdo řekne „tady je osoba, která napsala ten nástroj – ta ti pomůže".<\/P >< P >< \/ P >< P >< STRONG > Co můžeme zlepšit? < \/ STRONG >< \/ P >< P >< \/ P >< P > HmmE Krom1B teleportace mezi místnostmi v konferen0DnEDm centru? Opravdu se mi lEDbily demo-theater sessions proto0DEDm7E poskytovaly detailnED a zam1B59enFD pohled na konkrE9tnED tE9maC vedlejnEDm efektem bylo to, 7Ee byly populE1rnED a 0Dasto p59epln1BnE9 minulFD rok.< \/ P >< P >< STRONG > JakFD byl ten nejv1Bt61Bj poznatek z poslednBho Esri UC kterD jsi navstivil? < \/ STRONG >< \/ P >< P >< \/ P >< P > Pro mne by to byl rFst Open Source a oddan1 komunita za t�mto konceptem. Fakt, Ee demo o Open Source nBstrojFch a datech se dostalo na velkB pódium v plenarnCm zasedanC hovo9Bl hodnB. A zd�lo se mi, Ee kone�n� byla ta anga�ovanost ze strany Esri.< \/ P >< P >< STRONG > Kolik let jsi navstivil EsriUC? < \/ STRONG >< \/ P >< P >< \/ P >< P > Mj prvn� UC byl v roce 2003 a od t� doby jsem byl sedmkr�t.< \/ P >< P >< STRONG > M�l jsi v�dy r�d mapy? < \/ STRONG >< \/ P >< P >< \/ P >< P > Pamatuji si pravideln� prozkoum�v�n� str�nek AAA mapov�ch knih kter� jsme m�li v aut� jako d�tstv� - a kdy� jsem za��nal vytv��et mapy ve sv�m prvn�m GIS zam�stn�n� bylo to jako "Jo opravdu m�m to r�d"< \/ P >< P >< STRONG > Pro� je lokalita dlezit pro tvoj praci? < \/ STRONG >< \/ P >< P >< \/ P >< P > Je stredobodem prakticky kazdeho prumyslu. V nekterem rozsahu ma lokalita vyznam. Muze byt tak mala jako jedna tecka na mape propojujici dve tecky az po analyzu vzoru ve miliardach tecek. Od roku 2003 jsem delal ruzne projekty a vzdy slo o vyuziti nejlepsi technologie k umisteni "toho" na mapu.< \/ P >< P > Jak je tvuj prbh? Rzn n s n m podan�m pspvku!<\ /A> A udělej to brzy - přihlášky končí 31. řjna 2014. Neboj se - pošli nám svůj abstrakt!<\ /BODY>