Peter Fridrich je pro mnoho lidí ze Slovenska již známá osobnost díky svému koníčku, který ho denně zaměstnává. Stará se o místní historickou banská klopačku - nejenže ji denně ručně natahuje, ale ji i opravil. Objevil se v televizní reportáži na RTVS, na Internetu je také několik reportáží o této pozoruhodné aktivitě, například zde<\/A>.<\/P>Když jsem se s ním poprvé setkal začátkem tohoto roku, vyslovil touhu odhalit veřejnosti některé pozoruhodnosti lidové architektury v Banské Hodruši. Banská Hodruša je částí obce Hodruša-Hámre a její technické památky v okolí jsou na Listině světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.<\/P><\/P>Seznámil jsem ho s technologií map s příběhem od Esri a pro publikování památek lidové architektury jsme vybrali novou generaci map s příběhem, která se označuje jako ArcGIS Story Map. V době, kdy jsme ji používali byla ještě v beta verzi, dnes je tato technologie již uvolněná. Naším hlavním problémem bylo jak publikovat více fotografií tak, aby byly navázané k jedné památce. Problém jsme využili prostřednictvím tzv. sidecaru, o kterém píšu v jiném blogu<\/A>. Doufám, že se nám tento problém podařilo dobře vyřešit a že mapa s příběhem, kterou vytvořil Peter <\/A>vás zaujme. V každém případě je to pozoruhodné, že na Slovensku žijí takoví mladí lidé, kteří se starají o naše historické dědictví a kteří si najdou čas posbírat a připravit pro veřejnost takové zajímavé příběhy, které se týkají okolí, ve kterém vyrůstali.<\/P><\/BODY><\/HTML>
Když jsem se s ním poprvé setkal začátkem tohoto roku, vyslovil touhu odhalit veřejnosti některé pozoruhodnosti lidové architektury v Banské Hodruši. Banská Hodruša je částí obce Hodruša-Hámre a její technické památky v okolí jsou na Listině světového přírodního a kulturního dědictví UNESCO.<\/P>
<\/P>
Seznámil jsem ho s technologií map s příběhem od Esri a pro publikování památek lidové architektury jsme vybrali novou generaci map s příběhem, která se označuje jako ArcGIS Story Map. V době, kdy jsme ji používali byla ještě v beta verzi, dnes je tato technologie již uvolněná. Naším hlavním problémem bylo jak publikovat více fotografií tak, aby byly navázané k jedné památce. Problém jsme využili prostřednictvím tzv. sidecaru, o kterém píšu v jiném
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.