Člověk se učí na vlastních chybách. V Hodruši-Hámrech jsem připravil pro přítele PF prostřednictvím Survey123 formuláře, aby s ním sbíral v terénu prostřednictvím mobilní aplikace na smartphonu s Androidem objekty lidové architektury. Všechno probíhalo podle plánu - objekty postupně přibývaly včetně fotek a doprovodného textu tak, jak jsme se dohodli. Když bylo všechno hotové a díval jsem se na výsledek na mapě, uvědomil jsem si, že i když jsme sbírali budovy, polohy našich objektů se nenacházejí nad budovami, ale jsou volně rozmístěné v terénu. Poslal jsem obrázek s nimi autorovi, aby mi poslal upřesnění. Dostal jsem takovýto obrázek:<\/P>
<\/P>
PF udělal svou práci dobře a i přesto byly objekty zaměřeny nepřesně. Na vině jsem byl já. Měl jsem si před dokončením formuláře tohoto měření pozorně přečíst tento blog od Ismaela Chivita Survey123 Tricks of the Trade: XLSForms and location quality<\/A> a dozvěděl bych se:<\/P>1. Že je nezbytné nastavit hranici přesnosti prostřednictvím vhodné hodnoty ve sloupci body::accuracyThreshold,<\/P><\/P>2. Že je velmi vhodné zaznamenávat údaj o přesnosti měření i do atributové tabulky.<\/P><\/P>Proto doporučuji přečíst si tento vynikající článek od Ismaela, dozvíte se tam o této problematice mnohem více .<\/P><\/BODY><\/HTML>
1. Že je nezbytné nastavit hranici přesnosti prostřednictvím vhodné hodnoty ve sloupci body::accuracyThreshold,<\/P>
2. Že je velmi vhodné zaznamenávat údaj o přesnosti měření i do atributové tabulky.<\/P>
Proto doporučuji přečíst si tento vynikající článek od Ismaela, dozvíte se tam o této problematice mnohem více .<\/P><\/BODY><\/HTML>
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.