<\/HEAD>
Bude fascinující sledovat vývoj nové univerzální šablony ArcGIS Story Map (nazvěme ji "nová šablona"), která má v budoucnu nahradit skupinu šablon Esri Story Map, z nichž nejznámější a v Česku nejpoužívanější jsou šablony Tour, Journal a Cascade.<\/P>
<\/P>
Na právě ukončené konferenci GIS Esri 2019 v hotelu Partizán jsem měl mít krátké vystoupení o tom, jak GIS pomáhá spravovat projekt horských cyklotras. Rozhodl jsem se připravit si své vystoupení prostřednictvím nové šablony, abych si vyzkoušel, jak funguje. Výsledek se podobá mapám s příběhem, které poskytuje šablona Cascade. Domnívám se však, že nová šablona poskytuje hezčí a nazvěme to "decentnější" výsledky. Souvisí to samozřejmě s implementací prvků, které šablona nabízí a také se stylem témat nové šablony. Nabízí dvě základní témata - černou (Obsidian) a bílou (Summit) a obě jsou velmi pěkné a jednoduché. Podobně jako v každé výkonnější šabloně je velmi důležité opatrně nakládat s aktivními prvky a nezničit výsledek přílišnými efekty. Pokusil jsem se tento problém vyřešit rytmickým střídáním jednodušších sekcí se složitějšími. Zda se mi to podařilo, posuďte sami. Výsledek je zde<\/A>.<\/P><\/P>
Osobně bych tedy novou šablonu pro takovýto typ použití doporučil. Je však třeba dávat pozor, protože Esri varuje, že ve šabloně mohou nastat během jejího vývoje takové změny, které způsobí ztrátu použitých údajů. Jedná se stále jen o Betu.<\/P>
<\/P>
Pokud Vás téma nové šablony zaujalo, budeme velmi rádi, pokud se vyjádříte k této témě na naší diskusi<\/P>
https:\/\/community.esri.com\/message\/857054-mapy-s-pr%C3%ADbehom-story-maps<\/A><\/P><\/P>
Pokusím se brzy vyjádřit k zajímavým funkcím nové šablony, jako je např. express map, v dalším blogu
.<\/P>
<\/P>
Peter Nemec<\/P><\/BODY><\/HTML>