Častou žádostí, kterou dostávám od lidí v GIS průmyslu, kteří jsou současní nebo budoucí manažeři/lídři, je: kde mohu najít nějaké zdroje, které mi pomohou s obchodní/kulturní/lidskou/řídící stránkou GIS? Nenašel jsem jediné místo, které by obsahovalo nejvíce užitečných informací, které znám, takže jsem si myslel, že sdílím seznam zdrojů, které jsem za ta léta shromáždil, bez zvláštního pořadí. Neváhejte se připojit k diskusi a přidat své vlastní zdroje ke sdílení.
- Sledujte a účastněte se Implementing ArcGIS community on GeoNet. Implementing ArcGIS je veřejná komunitní skupina pro získání tipů a rad o nejlepších postupech implementace, diskusi o náročných tématech, učení se od inovativních myslí GIS profesionálů, sdílení vašich zkušeností a udržování spojení. Pokrývá šest kategorií:
- Strategie & Plánování
- Architektura & Bezpečnost
- Geodata Engineering
- Konfigurace & Integrace
- Rozvoj pracovních sil
- Provozní podpora
- Jeden z nejdůležitějších dokumentů, které Esri vytvořilo, je Architecting the ArcGIS Platform: Best Practices - tento dokument je aktualizován alespoň jednou ročně, takže si nezapomeňte udržovat přehled o nejnovější verzi. Kontaktujte svůj Esri Account Team pro další pokyny, jak tyto implementovat.
- Každá organizace používající GIS potřebuje Geospatial Strategy, aby maximalizovala dopad technologie na organizaci. Podívejte se na tuto Introduction to Geospatial Strategy presentation z 2019 Esri International User Conference, abyste se dozvěděli více o nejlepších postupech, které Esri získalo ze své práce se zákazníky po celém světě v průběhu let. Kontaktujte svůj Esri Account Team, pokud byste chtěli vědět více.
- Zvažte pomoc s Change Management, což je „plánování zaměřené na lidi, které podporuje adopci technologie.“
- Připojte se a účastněte se Managers in GIS group on LinkedIn.
- Program GIS Success poskytuje spoustu skvělého obsahu. Je to „blog, kde společně využijeme Geographical Information Systems (GIS) strategie, technologie a techniky k podpoře příležitostí pro rozvoj GIS v místní správě.“ Zahrnuje webináře, školení a bezplatné průvodce.
- URISA provozuje GIS Leadership Academy (GLA), která nabízí „pět dní cíleného školení GIS leadershipu vyučovaného lídry GIS.“
- Zde je osm videí z GIS Manager Track z 2018 Esri International User Conference, pokrývající:
- Enterprise GIS: Strategické plánování pro úspěch
- Komunikace hodnoty GIS
- Architecting the ArcGIS Platform: Best Practices
- Zvýšení adopce integrací Change Managementu
- Governance for GIS
- Přechod od anekdotických úspěchů GIS: Rozhovor o ROI
- Plánování rozvoje pracovních sil: Lidská strategie pro organizace
- Podpora transformace a inovace vlády
- Toto je skvělý článek: GIS by měl být o digitální transformaci
- Toto je vynikající zpráva od Esri Canada, Winning with Location Intelligence: The Essential Practices.
- Přečtěte si články těchto lidí a sledujte je na sociálních médiích:
- Maturity modely GIS mohou pomoci identifikovat způsoby zlepšení. Zde jsou tři k prozkoumání:
- Mějte oči otevřené pro:
- Dílna pro GIS Manager/Lídry ve vašem okolí,
- Sekce pro GIS Manager/Lídry na GIS akcích,
- A pokud míříte na Esri International User Conference, zvažte účast na Open Summitu manažerů GIS (GISMOS).
- Moje vlastní zdroje zahrnují: