<\/HEAD>
Právě jsem se vrátila z cesty do Tucson Water, kde jsem pomáhala Terri Bunting (GIS Supervisor) a Lorena Baltierrez (QA/QC Lead) implementovat ArcGIS Data Reviewer jako součást jejich každodenních pracovních postupů pro editaci a kontrolu kvality. Toto byla pravděpodobně jedna z nejúspěšnějších služebních cest, které jsem absolvovala během svých více než 25 let v Esri.<\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Vše začalo rychlou kontrolou stavu dat, kterou jsem provedla na jejich datech vodárenské sítě před několika lety na Esri UC. Použila jsem rozšíření ArcGIS Data Reviewer k nastavení několika kontrol dat a ověřila jejich vodárenská data. Stejně jako u většiny uživatelů utilit, jejichž data jsou v geometrické síti, jsem našla typické chyby: duplicitní prvky, odpojené linie a body a povinná pole, která nebyla vyplněna. Tento typ problémů s daty ovlivňuje výsledky trasování sítí i propojení s jakýmikoli aplikacemi třetích stran, jako je systém správy majetku.<\/SPAN><\/P><\/P>Po dokončení kontroly stavu dat byly Terri a Lorena nadšené z doporučení, která jsem poskytla, a rozhodly se implementovat Data Reviewer po návratu do kanceláře. Jejich zpětná vazba k této relaci byla: „Toto je skvělý doplněk uživatelské konference, děkujeme!“<\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Po několika neúspěšných pokusech kvůli pracovnímu vytížení stávajícího personálu a nedostatku času na zaučení a implementaci Data Reviewer letos zvažovaly uspořádání třídenního workshopu Data Reviewer jumpstart. Jaké štěstí jsem měla, že jsem byla přidělena k vedení tohoto jumpstartu s nimi?! Terri a Lorena byly také velmi nadšené!<\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Během pobytu na místě jsem jim pomohla nakonfigurovat kontroly kvality vhodné pro jejich data. Jedním z hlavních cílů jejich GIS systému je být schopni provádět trasování izolace ventilů na jejich datech vodárenské sítě do konce roku. Abychom tohoto cíle dosáhli, upřednostnili jsme kontroly dat zaměřené na konektivitu prvků.<\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Nejvíce mi během celého procesu pomohlo, jak dobře byli organizovaní a připravení díky poskytnutí dokumentu s pokyny pro editaci dat. Prošli jsme specifikace, abychom identifikovali kontroly, které bylo třeba vytvořit. Tímto způsobem jsme také našli oblasti, kde bylo potřeba aktualizovat jejich editační pokyny. Kromě provádění QC na jejich datech získali navíc bonus v podobě QC jejich pokynů! Ve skutečnosti Terri sdílela, že Lorena již učí ostatní, jak začlenit novou funkčnost do jejich editačních pracovních postupů a cítí, že jejich editoři jsou ihned sebevědomí při používání Data Reviewer!<\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Implementace nebyla jen úspěšná, tyto dvě úžasné dámy byly také velmi pohostinné a opravdu ocenily mou návštěvu. Udělaly mou práci příjemnou a cítila jsem, že jsme si okamžitě porozuměli, což udělalo mou cestu skvělou. Jsem nadšená a nemohu se dočkat, až uslyším o jejich pokroku při efektivním využívání nástrojů ke kompletnímu vyčištění jejich vodárenských dat.<\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>My v Esri se snažíme co nejvíce umožnit našim zákazníkům úspěšně implementovat a efektivně používat jejich GIS. Proto nabízíme bezplatné kontroly stavu dat na nadcházejícím Esri UC 2018. Podívejte se na toto video, kde vás zvu k přihlásit se<\/A> na relaci.<\/SPAN><\/P><\/P>
https:\/\/players.brightcove.net\/6161463677001\/default_default\/index.html?videoId=6162691760001