<\/HEAD>
Nedávno jsem četl blog o GIS, ve kterém autor použil výraz „broken record." Tento termín pochází z dob, kdy lidé vyráběli fonografické desky (pamatujete?) z křehkého materiálu. Prasklina způsobila, že jehla fonografu uvízla v drážce. Ta část písně se opakovala stále dokola.<\/SPAN> Také jsem byl vinný tím, že jsem mluvil jako broken record. Říkal jsem a psal mnohokrát, že moderní GIS je platforma pro transformaci. Tak tedy znovu.<\/SPAN><\/P> Některé utility stále věří, že GIS je aplikace pro lepší a rychlejší tvorbu map utilit. Mapy jako ty staré papírové mapy. To je dobrá i špatná zpráva. Dobrá zpráva je, že GIS modernizoval používání map v utilitách. Špatná zpráva je, že příliš často se utility stále zaměřují na fyzický aspekt mapy. Papírovou mapu. Zaměřují se na vzhled a pocit. Jak spravovat bílé plochy. Jaké informace zahrnout do mapy. Jaké měřítko a velikost mapy použít. Jistě, často vytváříme pdf verze mapy, ale jsou to přece jen elektronické verze papírových map.<\/SPAN><\/P> Opakuji se. GIS je platforma, ne jen stroj na tvorbu map. Podle Phila Simona v jeho zásadní knize The Age of the Platform,<\/EM> platforma „umožňuje lidem dosáhnout a spojit se navzájem a získat informace.“ Tento jednoduchý koncept je transformační. GIS nebo location platform usnadňuje sdílení informací v prostorovém kontextu.<\/SPAN><\/P> Dříve jsem pracoval mnoho let pro energetickou společnost. Vím, že jednoduché sdílení aktuálních síťových informací může být výzvou. Nepřítomnost aktuálních a přesných dat v kanceláři i v rukou pracovníků v terénu má důsledky. Ztracená produktivita. Delší doby obnovy provozu. Bezpečnostní problémy. Porušení předpisů. ArcGIS platforma je jako moderní sociální média platformy, kde komunikace a sdílení informací jsou okamžité. Opakuji se znovu, platforma není tolik o vzhledu a pocitu papírové mapy. Hodnota spočívá v její schopnosti přistupovat k informacím, vytvářet povědomí o tom, co a kde se něco děje a analyzovat, co by se mohlo stát – to vše v reálném čase.<\/SPAN><\/P> Když už mluvíme o reálném čase. Nová platforma má schopnost přijímat všechny druhy dat v reálném čase ze systémů SCADA, AMI a ADMS až po data o poloze vozidel a sociální média platformy.<\/SPAN><\/P> Na DistribuTECH 2018 v San Antoniu bude Esri představovat své nejnovější vydání ArcGIS10.6. Je to skutečná location platforma. Nové vydání rozšiřuje již tak průmyslově vedoucí technologii. Přidává nové nástroje pro pokročilou prostorovou a big data analýzu. Pokračuje ve světové třídě správy obrazových dat. Esri představí svou další generaci správy utility network managementu. Platforma usnadňuje komunikaci, spolupráci a koordinaci aktivit, aktiv a pracovníků – přesně jak popisuje autor Simon.<\/SPAN><\/P> Esri je lídrem ve správě sítí pro utility díky svému databázově řízenému modelu konektivity. Protože platforma je založena na službách, funkčnost sítě je dostupná napříč všemi platformami – není dostupná pouze na desktopu. Esri toho dosáhlo při zachování geografických technik. Uživatelé spoléhají na tyto techniky již léta. Esri přidalo 3-D síťovou schopnost, detailní modelování zařízení, containment, strukturální připojení, vestavěné schematické diagramy a mnohem více.<\/SPAN><\/P> Esri spoléhá na své utility partnery již léta při budování doménově specifických aplikací na své průmyslově vedoucí platformě. Toto bude pokračovat intenzivně s novým vydáním Esri. Například Schneider Electric bude představovat své nové produkty ArcFM11 a Designer11 postavené na technologii ArcGIS 10.6. Esri také přímo ve svém stánku hostí dvanáct partnerů.<\/SPAN><\/P> Stále stojí za to opakovat a opakovat (možná jako broken record, pokud si někdo ještě pamatuje, co ten výraz znamená). Moderní GIS je platforma pro transformaci práce utilit.<\/SPAN><\/P> Navštivte stánek Esri číslo 2525 a přesvědčte se sami, jak opravdu vypadá kompletní GIS platforma a jak může transformovat vaše podnikání.<\/SPAN><\/P><\/BODY><\/HTML>