Měl jsem několik diskuzí s DOT's z celých USA o rostoucím zájmu o použití dronů. Drony mají významnou výhodu oproti tradiční letecké fotografii a zachycení LiDAR v tom, že jsou levné, obecně snadno ovladatelné a mohou být vybaveny kamerou a LiDAR senzorem. Vidíme, že drony se používají k zachycení detekce změn podél stavebních projektů, inspekcím propustků a mostů. Další vznikající případy použití zahrnují posouzení škod, geotechnické inspekce sesuvů půdy/kamenů, analýzu viditelnosti a inspekce železničních přejezdů. Drone to Map pro ArcGIS podporuje použití dronů a umožňuje uživatelům analyzovat a ukládat data zachycená dronem přímo do ArcGIS Online nebo ArcGIS Enterprise jako webové služby. Drone to Map pro ArcGIS může produkovat dva typy webových služeb. Integrated Mesh Scene Layer<\/SPAN><\/A> a Point Cloud Scene Layer<\/SPAN><\/A>. Point Cloud Scene Layers umožňují divákovi nahlédnout skrz objekty jako tunely a propustky. Pokud váš dodavatel LiDAR aktivně sbírá data pomocí mobilního, terestriálního nebo leteckého LiDAR, nezapomeňte požádat, aby data dodal s atributy RGB point symbologie. Mnoho dodavatelů LiDAR to nedělá, ale začínají, což umožňuje zobrazit point cloud pomocí skutečných barev, díky čemuž point cloud vypadá realističtěji. Hustota bodů je důležitá stejně jako rozlišení senzoru. <\/SPAN><\/P><\/P>Abych pomohl pochopit, co je možné, sestavil jsem video dat zachycených Guenter Doeffel<\/SPAN><\/A>, marketingu ve SynerGIS Infomationsysteme Wien v Německu, tady je odkaz na webovou scénu, kterou publikoval<\/SPAN><\/A>. Musíte povolit stažení dat a jejich uložení do mezipaměti v prohlížeči, jakmile se to stane, vykresluje se velmi rychle. <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Tady je video, které jsem sestavil ukazující Web Scene vloženou do story mapy<\/SPAN><\/P>https:\/\/players.brightcove.net\/6161463677001\/default_default\/index.html?videoId=6162653997001
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.