Zde je místo, kde dnes v Austrálii pršelo, trochu kolem Perthu, hodně v Queenslandu a pro bystré oko trochu na Cape York, aby byli šťastní krevety a krokodýli. Legenda ukazuje srážky v mm.<\/P>
<\/P>
Australské meteorologické úřad (Australian Bureau of Meteorology)<\/A> zveřejňuje stahovatelná meteorologická data; můj scénář je, že mě zajímá znovu publikovat pozorování dešťových srážkoměrů do hostované feature služby, která je na mapě výše. Po menším pátrání jsem zjistil, že data jsou k dispozici přes FTP<\/A> se schématem popsaným v této uživatelské příručce<\/A>. Data se obnovují denně. I když data v tomto blogu nepřerozděluji, zmíním, že jsou licencována pod Creative Commons<\/A>, takže můžete implementovat můj příklad, pokud chcete.<\/P><\/P>Ačkoliv je frekvence obnovy denní, každý soubor může obsahovat pozorování pokrývající více než 24 hodin a z více senzorů na jednom místě. Každopádně jsem chtěl denní pozorování posílat do feature služby v mém portálu; stejně tak bych mohl data poslat do ArcGIS Online.<\/P><\/P>Tyto periodické synchronizace z webu<\/STRONG> jsou všude v GIS. Správci dat usnadňují ruční<\/EM> získávání dat, ukážu vám, jak jednoduché je automatizovat<\/EM> synchronizace pomocí Data Interoperability. Obvykle popisuji Data Interoperability jako Esri technologii integrace aplikací bez kódu („no-code“). Upřímně řečeno, v tomto příkladu jsem použil trochu Pythonu ve FME Workbenches, které jsem vytvořil, takže musím ustoupit od tvrzení o bez kódu<\/STRONG>, ale mohu říct, že je to low-code<\/STRONG>. Můžete se sami přesvědčit ve Workbenches.<\/P><\/P>Původně jsem si myslel, že naplánovaný proces udělám jako webový nástroj a naplánuji ho pomocí Notebook Serveru. To by bylo nejzábavnější vytvořit, ale uvědomil jsem si, že to není potřeba pro můj případ použití. Vrátil jsem se k vzoru, o kterém jsem již psal na blogu<\/A>, konkrétně použití Windows Task Scheduler, ale tentokrát na serveru. Proč nepoužít desktopový software? Abych využil stroj s pravděpodobně velmi vysokou dostupností, který lze naplánovat mimo mé běžné pracovní hodiny.<\/P><\/P>Zde je Workbench, který stahuje soubory produktů BoM a odesílá prvky do hostované feature služby mého portálu:<\/P><\/P><\/P><\/P>A nemohu si pomoci, zde je Python, není příliš strašidelný. Byl by zbytečný, kdyby názvy souborů na FTP byly stabilní, mohl bych použít FTPCaller<\/STRONG> transformer, ale mají datumové razítko jako součást názvu, bylo jednodušší to řešit pomocí Pythonu. Při stahování dat jsem je také trochu vyčistil (odstranění uvozovek a znaků nového řádku) a pak všechny pozorování poslal do proudu.<\/P><\/P><\/P><\/P><\/P>Jelikož se zdroje dat nemění, všechny parametry jsem nastavil jako soukromé, což zjednodušuje příkaz k naplánování. Stačí jen dostat Workbench na server a zajistit jeho spuštění. V příloze ke stažení najdete tři FMW soubory:<\/P><\/P>MakeRainGauges.fmw<\/STRONG><\/P>RefreshRainGauges.fmw<\/STRONG><\/P>RefreshRainGauges - Server Copy.fmw<\/STRONG><\/P><\/P>MakeRainGauges vytváří geodatabázovou feature třídu, kterou jsem použil v Pro k vytvoření mé hostované feature služby. RefreshRainGauges je postaven z MakeRainGauges a liší se pouze tím, že zapisuje do feature služby s počátečním vyprázdněním. To je Workbench, který chci naplánovat. RefreshRainGauges - Server Copy se liší od RefreshRainGauges pouze nastavením Pythonu pro použití Python 3.6+. Na serveru jsem toto jméno nepoužil, jen abych ho měl v příloze ke stažení.<\/P><\/P>Na mém portálovém serveru bylo potřeba trochu nastavení (mám jeden stroj se vším na něm, nezapomeňte nainstalovat a licencovat Data Interoperability!). RefreshRainGauges používá webové připojení k mému portálu. V tomto blogu<\/A> popisuji jak vytvořit portal web connection. To musí být zkopírováno na server pro uživatele arcgis user<\/STRONG>, který bude spouštět naplánovaný proces. Nejjednodušší způsob je metoda č. 2 v tomto článku<\/>. Po přihlášení na server jako arcgis jsem nejprve vytvořil zástupce na ploše pro "C:\Program Files\ESRI\Data Interoperability\Data Interoperability AO11\fmeworkbench.exe"<\/> , spustil Workbench, importoval XML soubor webového připojení a otestoval čtení feature služby. Také jsem zkopíroval RefreshRainGauges do složky a upravil jej tak, aby odpovídal Python prostředí serveru (příklad byl vytvořen s Pro 2.7 Beta ale server běží Enterprise 10.8.1). Při interaktivním spuštění workspace vrchní část logu ukazuje příkaz k naplánování:<\/>.<br \/><p style=\"text-indent: 0px; margin: 0px; text-align: left;\">Příkazový řádek pro spuštění tohoto workspace:<\/><\strong>
Ačkoliv je frekvence obnovy denní, každý soubor může obsahovat pozorování pokrývající více než 24 hodin a z více senzorů na jednom místě. Každopádně jsem chtěl denní pozorování posílat do feature služby v mém portálu; stejně tak bych mohl data poslat do ArcGIS Online.<\/P>
Tyto periodické synchronizace z webu<\/STRONG> jsou všude v GIS. Správci dat usnadňují ruční<\/EM> získávání dat, ukážu vám, jak jednoduché je automatizovat<\/EM> synchronizace pomocí Data Interoperability. Obvykle popisuji Data Interoperability jako Esri technologii integrace aplikací bez kódu („no-code“). Upřímně řečeno, v tomto příkladu jsem použil trochu Pythonu ve FME Workbenches, které jsem vytvořil, takže musím ustoupit od tvrzení o bez kódu<\/STRONG>, ale mohu říct, že je to low-code<\/STRONG>. Můžete se sami přesvědčit ve Workbenches.<\/P><\/P>Původně jsem si myslel, že naplánovaný proces udělám jako webový nástroj a naplánuji ho pomocí Notebook Serveru. To by bylo nejzábavnější vytvořit, ale uvědomil jsem si, že to není potřeba pro můj případ použití. Vrátil jsem se k vzoru, o kterém jsem
Zde je Workbench, který stahuje soubory produktů BoM a odesílá prvky do hostované feature služby mého portálu:<\/P>
A nemohu si pomoci, zde je Python, není příliš strašidelný. Byl by zbytečný, kdyby názvy souborů na FTP byly stabilní, mohl bych použít FTPCaller<\/STRONG> transformer, ale mají datumové razítko jako součást názvu, bylo jednodušší to řešit pomocí Pythonu. Při stahování dat jsem je také trochu vyčistil (odstranění uvozovek a znaků nového řádku) a pak všechny pozorování poslal do proudu.<\/P><\/P><\/P><\/P><\/P>Jelikož se zdroje dat nemění, všechny parametry jsem nastavil jako soukromé, což zjednodušuje příkaz k naplánování. Stačí jen dostat Workbench na server a zajistit jeho spuštění. V příloze ke stažení najdete tři FMW soubory:<\/P><\/P>MakeRainGauges.fmw<\/STRONG><\/P>RefreshRainGauges.fmw<\/STRONG><\/P>RefreshRainGauges - Server Copy.fmw<\/STRONG><\/P><\/P>MakeRainGauges vytváří geodatabázovou feature třídu, kterou jsem použil v Pro k vytvoření mé hostované feature služby. RefreshRainGauges je postaven z MakeRainGauges a liší se pouze tím, že zapisuje do feature služby s počátečním vyprázdněním. To je Workbench, který chci naplánovat. RefreshRainGauges - Server Copy se liší od RefreshRainGauges pouze nastavením Pythonu pro použití Python 3.6+. Na serveru jsem toto jméno nepoužil, jen abych ho měl v příloze ke stažení.<\/P><\/P>Na mém portálovém serveru bylo potřeba trochu nastavení (mám jeden stroj se vším na něm, nezapomeňte nainstalovat a licencovat Data Interoperability!). RefreshRainGauges používá webové připojení k mému portálu. V
\"C:\Program Files\ESRI\Data Interoperability\Data Interoperability AO11\fme.exe\" C:\Users\arcgis\Desktop\RefreshRainGauges.fmw<\/><\strong>
<\/><\p>
Zbytek je jednoduchý, stačí vytvořit základní úlohu, nejtěžší bylo zjistit čas spuštění příkazu (vidím změny dat až do 1 hodiny UTC, tak jsem zvolil 18 hodin místního času na mém serveru ve US West).&nbs p Ujistěte se, že úloha poběží i když arcgis není přihlášený a uživatel arcgis bude potřebovat práva pro dávkové úlohy (nebo být administrátorem, což mohu udělat na svém VM stroji ale pravděpodobně vám to nebude dovoleno).<br \/><p style=\"-qt-block-indent: 0; text-indent: 0px; margin: 0px;\"></p>
To je vše, automatizovaná údržba dat, která mohu sdílet s kýmkoli!&nbs p Končím snímkem obrazovky zpracovatelského logu ze synchronizace z minulého večera:<br \/><p style=\"-qt-block-indent: 0; text-indent: 0px; margin: 0px ; \">< / p >
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.