Než se dostaneme k zábavné části, dovolte mi projít s vámi jeden odstavec pozadí: V dřívějším videu<\/A> jsem zahrnul příklad zachycení prostorového omezení z aktivní mapy nebo scény ArcGIS Pro a jeho odeslání do ETL pracovního prostoru. Ukázka pracovala se službou WFS; tyto mají parametr ohraničujícího rámečku, který může omezit načítané prvky. WFS služby také podporují složitější prostorové operátory, které lze použít s libovolnými geometrickými operandy dodanými jako fragmenty GML. Nicméně pokud nevíte, jak sestavit veškerý potřebný XML pro požadavky WFS, budete jako já a budete mít strach to zkusit. ArcGIS Pro 2.3 samotný podporuje pouze omezení ohraničujícím rámečkem u WFS služeb.<\/P><\/P>Prostorová omezení jsou mnohem jednodušší u feature služeb. Tento blog vám ukáže, jak je to snadné.<\/P><\/P>Jádro geoprocessingu již několik verzí podporuje feature služby jako vstupní parametry, proč tedy vůbec používat Spatial ETL proti feature službám? No, pokud vaše feature služba směřuje ven v jiném formátu, nebo používáte nějaké transformace indikující Data Interoperability, nebo je vaše feature služba velmi velká a nechcete používat výběry k jejímu podmnožení. Právě jsem pomohl jednomu zákazníkovi, který potřeboval dynamicky zpracovat prostorové omezení během ETL pomocí FeatureReader transformátoru (více níže). Existuje mnoho případů použití.<\/P><\/P>Data Interoperability je o přístupech bez kódu, ale udělám malou odbočku do REST API dotazovacích parametrů feature služeb, abyste pochopili, co se děje. Níže je snímek obrazovky HTML zobrazení feature service<\/A> Query endpointu. Všimněte si parametru Input Geometry<\/STRONG> (dodávaného jako JSON) a můžete nastavit, jak je použit, v mém případě je to Polygon<\/STRONG>, pro který chci pouze prvky splňující omezení Intersects<\/STRONG>.<\/P><\/P><\/P><\/P>Takže trik při aplikaci prostorových omezení na feature služby je jen dodat geometrii!<\/P><\/P>V blogovém downloadu (Pro 2.3+) najdete použitý vzorový nástroj, ale přístup je velmi jednoduchý, stačí ho aplikovat sami ve svých modelech. Klikněte pro zvětšení tohoto obrázku a uvidíte mapu, kterou jsem použil, feature set v mapě a obsahu tabulky a model spuštěný jako nástroj. Feature set automaticky řídí analyzovanou geometrii.<\/P><\/P><\/P><\/P>Nástroj používaný je Model pojmenovaný SpatiallyConstrainedGP<\/STRONG>, který má vstupní parametr typu Feature Set. Při spuštění zadáte hodnotu výběrem vrstvy nebo třídy prvků nebo vytvořením prvku ručně úpravou v mapě.<\/P><\/P><\/P><\/P>SpatiallyConstrainedGP<\/STRONG> obaluje ETL nástroj SpatiallyConstrainedETL <\/>\strong> takto, mezi vstupním feature setem a ETL nástrojem je modelový nástroj Calculate Value<\/>\strong>:<\/P><\/P><\/P><\/P>Vše co dělá Calculate Value<\/>\strong>, je převod vstupního feature setu na JSON řetězec pomocí Python snippet:<\/>\p>
<\/P>
Prostorová omezení jsou mnohem jednodušší u feature služeb. Tento blog vám ukáže, jak je to snadné.<\/P>
Jádro geoprocessingu již několik verzí podporuje feature služby jako vstupní parametry, proč tedy vůbec používat Spatial ETL proti feature službám? No, pokud vaše feature služba směřuje ven v jiném formátu, nebo používáte nějaké transformace indikující Data Interoperability, nebo je vaše feature služba velmi velká a nechcete používat výběry k jejímu podmnožení. Právě jsem pomohl jednomu zákazníkovi, který potřeboval dynamicky zpracovat prostorové omezení během ETL pomocí FeatureReader transformátoru (více níže). Existuje mnoho případů použití.<\/P>
Data Interoperability je o přístupech bez kódu, ale udělám malou odbočku do REST API dotazovacích parametrů feature služeb, abyste pochopili, co se děje. Níže je snímek obrazovky HTML zobrazení
Přihlášení členové mohou přispívat, sledovat aktualizace a další. Nový zde? Zaregistrujte si bezplatný účet.
Find useful guides, FAQs, and documents to help you navigate and make the most of Esri Community.