<\/HEAD>
Nové prostorové analytické schopnosti v Insights for ArcGIS pomáhají Dopravním oddělením zvyšovat bezpečnost silnic. Zde ukážu pracovní postup pro analýzu dat o dopravních nehodách u škol v Portlandu, Oregon. Protože Insights for ArcGIS je zaměřen na to, aby vám pomohl klást a odpovídat na otázky týkající se vašich dat, položil jsem si otázku týkající se bezpečnosti. Chtěl jsem zjistit, kde došlo k vážným nehodám v blízkosti škol v Portlandu. Zvlášť mě zajímalo pochopit, jaký vliv mohl mít den v týdnu nebo stanovená rychlost na nehodu. <\/SPAN><\/P> <\/SPAN><\/P>Pro odpověď na tuto otázku jsem začal přidáním nehod z Oregonu, škol a hranic Metropolitan Planning Organization (MPO)<\/SPAN> do Workbooku v Insights for ArcGIS. To mi dává tři karty (oblasti zobrazení dat) v Insights for ArcGIS.<\/SPAN><\/P>
<\/SPAN><\/P>Abych se zaměřil na oblast Portlandu, přetáhl jsem prvek Portland MPO z karty MPO do každé z ostatních dvou karet a zvolil filtr podle vybraného prvku.<\/SPAN><\/P>
<\/SPAN><\/P>Na rozdíl od tabulkových nástrojů pro analýzu dat umožňuje Insights for ArcGIS snadno provádět prostorové operace, jako je filtrování, s geografií vašich dat. Odtud otevřu atributovou tabulku nehod a vytvořím nový sloupec pro uložení CrashSeverity.<\/P>
<\/P>Moje formule závažnosti nehody je (Celkový počet úmrtí * 5) + (Celkový počet vážných zranění * 4) + (Celkový počet středně vážných zranění * 3) + (Celkový počet lehkých zranění * 2). Je to formule, kterou jsem si vytvořil pro ohodnocení nehod podle závažnosti zranění. Tyto vypočítané pole jsou silné, protože nemění základní data. Formule existuje v kontextu Workbooku, takže můžete zadat jakékoli výpočty, které vám pomohou analyzovat vaše data.<\/P>V tomto bodě mohu filtrovat své nehody pouze na ty, které mají CrashSeverity 10 nebo více, a mohu tyto nehody zobrazit jako heatmapu.<\/P>
<\/P>Protože nehody se odehrávají na ulicích, mohu zvýraznit ulici změnou podkladové mapy na Streets.<\/P>
<\/P>Jelikož mě zajímají pouze vážné nehody v blízkosti škol, dalším krokem je vytvoření bufferu kolem škol.<\/P>
<\/P>S Insights for ArcGIS máte přístup k některým z nejběžnějších nástrojů prostorové analýzy, jako je buffer. Pomocí bufferu můžete také obohatit svá data pomocí všech demografických dat od Esri. Například můžete zjistit informace o tom, které oblasti mají nejvíce dětí, které by mohly chodit do školy pěšky. <\/SPAN><\/P>Poté, co vytvořím čtvrtmílový buffer kolem škol, mohu přetáhnout vrstvu bufferu do karty nehod a filtrovat nehody podle oblastí v blízkosti škol. (Mohl jsem také použít buffer podle doby jízdy nebo chůze.)<\/P>
<\/P>Všimněte si, jak se heatmapa nyní mění a ukazuje jiný prostorový vzor. Pouhé vidění těchto výsledků během práce vám může pomoci pochopit, co se vám data snaží sdělit. Pro zobrazení dne v týdnu nebo stanovené rychlosti přetáhnu tyto sloupce ze sady dat na stránku a vytvořím nové grafické karty.<\/P>
<\/P>Při vytváření této analytické stránky Insights for ArcGIS sleduje veškerou mou práci. Kdykoli mohu přepnout na pohled Analýza, který ukazuje model všech úkolů. U některých těchto úkolů můžete dokonce změnit jejich vlastnosti. Například u nástroje buffer mohu rozhodnout změnit vzdálenost bufferu na půl míle.<\/P>
<\/P>Jakmile provedu změnu, všechny následné procesy se spustí a aktualizují mé karty zobrazující jinou prostorovou distribuci.<\/P>
<\/P>Nyní mohu kliknout na grafy a pochopit, jak se umístění nehod mění podle dne v týdnu nebo stanovené rychlosti. Například klikl jsem na sloupec pro čtvrtek a mapa se aktualizuje a ukáže mi, kde ty nehody nastaly.<\/P>
V tomto bodě mohu s touto stránkou interagovat a lépe porozumět těmto datům o nehodách. Jak vidíte, na mapě jsou velmi specifická horká místa, která nebyla patrná při pohledu pouze na původní body nehod samostatně. Odtud mohou různé obchodní jednotky v DOT aplikovat své odborné znalosti při interpretaci výsledků. Inženýři bezpečnosti mohou toto využít k zaměření svých snah v oblastech, kde budou mít bezpečnostní opatření jako zábradlí největší dopad. Nebo plánovači mohou tuto analýzu použít pro dlouhodobější zlepšení koridorů. Proto je sdílení těchto stránek tak důležité. Mohu tuto stránku vzít a sdílet ji s ostatními uvnitř i mimo mou organizaci. Skvělým způsobem sdílení stránek Insights for ArcGIS je pomocí story mapy. Zde je příklad analýzy nehod v Portlandu uvnitř story mapy.<\p>
<\p>
Můžete získat přístup k této story mapě zde: http:\/\\/esridot.maps.arcgis.com\\/apps\\/MapJournal\\/index.html?appid=3541bbad9465437bbf22118a0051321d<\a> <\p> Nyní mají moji zainteresovaní všichni výsledky mé analýzy spolu s podpůrnými daty a procesy, které jsem použil k dosažení těchto výsledků.<\p>
Doufám, že vám tento příklad poskytne nápady, jak byste mohli použít Insights for ArcGIS k lepšímu pochopení vašich dat a využití těchto dat k lepším rozhodnutím. Pokud si to chcete vyzkoušet sami, hranice MPO a data o umístění nehod použitá pro tuto ukázku pocházejí z ftp serveru Oregon DOT:
ftp:\/\\/ftp.odot.state.or.us\\/tdb\\/trandata\\/GIS_data<\a>. Umístění škol lze najít v ArcGIS Online zde: http:\/\\geo.maps.arcgis.com\\home\\item.html?id=e6dac82b2dbc4cbabebe0778d57efe6e<\a>. <\p> <\BODY> <\HTML>