<\/HEAD>
Mám software třetí strany (od Innovyze), který používá licenci ArcMap k zobrazení mapových informací v mapovém okně (GeoPlan). Chci přidat nějakou základní mapu, která je publikována jako WMS služba. K tomu musím vytvořit soubor vrstvy ArcGIS a poté tento soubor vrstvy použít v produktu třetí strany.<\/P>
Problém je, že chci, aby soubor vrstvy byl v projekci Irish Grid (aby odpovídal mým datům o majetku), ale ve výchozím nastavení je soubor vrstvy uložen v projekci GCS_WGS_1984, takže při načtení do softwaru třetí strany dochází k posunu v tom, jak je základní mapa zobrazena ve srovnání s mými daty o majetku..<\/P>
WMS základní mapová služba podporuje projekce GCS_WGS_1984 i Irish Grid a v ArcMap desktop mohu "Change Coordinate System" tak, aby byla moje základní mapa reprojektována do Irish Grid - projekce datového rámce je nastavena na Irish Grid, ale WMS služba je stále nastavena na GCS_WGS_1984. Když uložím WMS službu jako soubor vrstvy a poté tento soubor vrstvy přenesu do nové relace ArcMap, datový rámec se vrátí zpět na GCS_WGS_1984.<\/P>
<\/P>
Otázka 1: Je povinné, aby WMS služby byly publikovány s GCS_WGS_1984 jako výchozí projekcí? (Kdyby Irish Grid byla výchozí projekce, mohl by můj soubor vrstvy fungovat správně v softwaru třetí strany).<\/P>
<\/P>
Otázka 2: Za předpokladu, že GCS_WGS_1984 musí být výchozí projekce, existuje způsob, jak uložit soubor vrstvy tak, aby při načtení tohoto souboru vrstvy v nové relaci ArcMap byl datový rámec nastaven na Irish Grid (což je jedna z podporovaných projekcí ve WMS základní mapové službě).<\/P>
<\/P>
Ocením jakoukoli radu.<\/P><\/BODY><\/HTML>