<\/HEAD>
Dobrý den,<\/P>
Pracuji pro Department of Transportation v Pensylvánii. Byl jsem překvapen, když jsem přišel do PennDOT, že většina uživatelů GIS nezná ArcMap. Většinou používají GeoMedia a jiné "in-house" programy (Maintenance IQ), které velmi dobře fungují s lineárním referencováním. Tyto programy se integrují s databázemi a tabulkami nadřízených a rychle a relativně snadno se připojují k mapám. PennDOT používá Line Segments a segmentové offsety (jak na začátku segmentu, tak další offset na konci, například k vytvoření trasy Roadwork, jako je pokládka asfaltu nebo řezání krajnice).<\/P>
<\/P>
Zdá se, že neexistuje rychlý a snadný způsob, jak vzít tabulku s těmito segmenty a offsety a integrovat ji do mapy v ArcMap se shapefily State Roads. "Make Route Event Layer" v ArcTools nemá dostatek možností pro správné vytvoření trasy na základě Beginning Offset a End Offset. Nepřijme State Route Number jako platné pole pro "Route identifier". Dále není možné zvolit Seg_Beg jako "from" a Seg_End jako "to". Navíc nemá možnost pro dva samostatné Offsets.<\/P>
<\/P>
Nevím o lineárním referencování příliš mnoho, takže možná to dělám špatně. V mé předchozí práci jsem používal výhradně x,y souřadnice. Nejsem si jistý, jestli mi někdo může pomoci nebo mě nasměrovat správným směrem. Opravdu však nemohu přijít s rozsáhlým, složitým řešením. Pokud to nebude jednoduché a rychlé, nestane se to. (Software třetích stran? Obcházení?)<\/P><\/BODY><\/HTML>