<\/HEAD>
Mám geometrickou síť, která obsahuje sanitary laterals připojené k sanitary mains. Konce některých laterals (po proudu) nejsou přichyceny k mains. Žádné začátky laterals (proti proudu) nejsou přichyceny k ničemu v rámci geometrické sítě. Ideálně by laterals začínaly na okraji parcelních dat (i když to je spíše nepravidelné) a poté se připojovaly k sanitary main s ukázaným směrem toku směrem k main.<\/P>
<\/P>
Snažím se najít řešení pro přichycení všech nepřipojených laterals k nejbližšímu sanitary main a poté ověřit výsledky.<\/P>
<\/P>
Dosud jsem přišel s tímto postupem:<\/P>
<\/P>
- Smazat geometrickou síť,<\/LI>
- Spustit nástroj Snap s rozumnou tolerancí přichycení,<\/LI>
- Vytvořit topologii s pravidlem „cannot have dangles“ a použít Error Inspector na panelu nástrojů topologie pro ruční přichycení těch, které jsou mimo toleranci nástroje Snap,<\/LI>
- Znovu sestavit Geometric Network.<\/LI><\/OL>
<\/P>
Mám s tímto pracovním postupem určité potíže, takže hledám návrhy nebo tipy, jak jej zlepšit.<\/P>
<\/P>
Jelikož začátek (proti proudu) lateralu není přichycen k ničemu v síti, znamená to, že každý lateral porušuje pravidlo topologie dangle. Jedná se o velmi velký datový soubor, takže při ověřování topologie dostávám chybu id: 220 (v podstatě je příliš mnoho chyb).<\/P>
<\/P>
Zkoušel jsem ověřovat menší oblasti a měl jsem štěstí. Nicméně stále musím označit každý začátek jako výjimku z topologie.<\/P>
<\/P>
Přiložil jsem snímek toho, jak problém s laterals obvykle vypadá. <\/P>
<\/P>
Nejsem si jistý, jestli k tomu přistupuji špatným směrem, ale jakákoli pomoc by byla oceněna. Děkuji.<\/P>
<\/P>
Používám ArcGIS 10.2.2.<\/P><\/BODY><\/HTML>