<\/HEAD>
Jsem GIS manažer v středně velké okresní radě na Novém Zélandu. Máme organizaci přibližně 500 lidí a plný úvazek korporátního GIS týmu o 4 členech včetně mě: 2 analytiky, 1 vývojáře a 1 manažera. V ostatních částech organizace je rozmístěno 8 - 12 GIS techniků, kteří se starají o správu obsahu dat.<\/P>
<\/P>
Nedávno jsme (úspěšně!) implementovali ArcGIS Enterprise 10.7.1 po upgradu z ArcGIS Server 10.3.1. Tvrdá, nekompromisní realita je, že je toho k administraci mnohem více než dříve. Naším plánem bylo, aby náš korporátní GIS tým (včetně mě) zvládal všechny činnosti spojené s napájením, údržbou a řešením problémů. Procházíme tím, ale byla to opravdu velká práce. Všichni se stávají ArcGIS Enterprise Green Berets!<\/P>
<\/P>
Moje otázka zní - v rámci vládních organizací, musela se struktura GIS týmu změnit, aby podporovala ArcGIS Enterprise? Určitě vidím potřebu GIS Server Administratora - buď jako pozice na plný úvazek, nebo někoho začleněného do širšího IT oddělení. Rád bych získal pohled od ostatních, kteří dělají totéž.<\/P>
Zdravím.<\/P>
-Jake.<\/P><\/BODY><\/HTML>