<\/HEAD>
Mám dva polyline shapefiles řek, z nichž každý zobrazuje úseky s nějakou úrovní znečištění. První shapefile zobrazuje znečištěné úseky zeleně a druhý zobrazuje znečištěné úseky modře na obrázku níže. Jsou zde dva shapefiles, protože každý zobrazuje jiný typ znečištění, ale pro mé účely typ znečištění není důležitý. Zajímá mě pouze, zda je řeka 'znečištěná' nebo 'neznečištěná'.<\/P>
Jak je vidět, některé úseky řek jsou shodné, zatímco jiné ne. Chtěl bych vytvořit jeden shapefile ze těchto dvou, který zobrazí pouze 'znečištěné' úseky řek bez ohledu na typ znečištění. Nakonec chci vypočítat 'celkovou délku znečištěných řek' v dané oblasti bez ohledu na typ znečištění, ale zvláště mě zajímá vyhnout se 'dvojímu započítání' těch úseků řek, které jsou shodné (tj. úseky, které jsou označeny jako 'znečištěné' v obou shapefiles).<\/P>
Může mi někdo navrhnout nejlepší metodu v ArcGIS pro vytvoření tohoto jediného shapefile 'znečištěných řek' při vyhnutí se dvojímu započítání? Používám verzi 10.3.<\/P>
<\/P>
Děkuji moc - opravdu si vážím jakékoli rady zde.<\/P>
<\/P>
<\/P><\/BODY><\/HTML>